Cik izmaksāja Porziņģa čarterreiss uz Latviju?

Viktorija Gabrjuna 30.aprīlis 2020, 14:30
 
Reuters/Scanpix/LETA
Svētdien, 26. aprīlī Liepājas lidostā piezemējās lidmašīna ”Bombardier Global 6000”, ar kuru no ASV pilsētas Dalasas pēc ”Kurzemes Vārda” rīcībā esošā neoficiālās informācija ieradās NBA basketbolists Kristaps Porziņģis, vēsta "liepajniekiem.lv".

Vairākas specializētās mājaslapas ”Bombardier Global 6000” raksturo kā greznu biznesa džetu ar komfortablu pasažieru salonu. Tas ir sadalīts trīs zonās, katram pasažierim pieejams ērts krēsls. Vienā no saloniem ir arī dīvāns un garderobe, citā krēsli izvietoti tā, lai četri cilvēki gluži kā restorānā varētu apspriest darīšanas vai ieturēt maltīti. Lidojumā tiek piedāvāts bezvadu interneta pieslēgums un ir padomāts par visu, lai pasažieri justos maksimāli komfortabli arī transatlantisko lidojumu laikā. Lai iegūtu pilnīgi jaunu ”Bombardier Global 6000” savā īpašumā, ir jāšķiras no aptuveni 62 miljoniem dolāru (ap 57 miljoniem eiro).

Cik varētu izmaksāt šāds ceļojums ar regulāro reisu? Pagaidām lidojumi no Rīgas uz Liepāju nenotiek, tāpēc tiks skatīts maršruts Dalasa - Rīga. Šobrīd tuvākais datums, kādu piedāvā aviobiļešu tirgošanās vietne scyscanner, ir 11. maijs, taču Latvijas galvaspilsētā ierašanās gaidāma vien 13. datumā, jo maršruts par 757 eiro paredz pārsēšanos Čikāgā, Reikjavikā un Stokholmā.

Čarterrlidojums šajā maršrutā būs krietni dārgāks. Vairākas ASV bāzētās kompānijas piedāvā ”Bombardier Global 6000” īri. Šāda pakalpojuma cena ir 8 600 ASV dolāru jeb ap 7925 eiro par vienu stundu. Portāla Great Circle Mapper aprēķini liecina, ka attālums starp Dalasas un Liepājas lidostām ir 8515 kilometri. Šāda attāluma veikšanai lidaparātam ”Bombardier Global 6000” būs nepieciešamas aptuveni desmit stundas, un lidojums varētu izmaksāt gandrīz 80 tūkstošus eiro.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:34

Jaunākās diskusijas