Latviete 4 dienas centās nokļūt no Austrālijas pie bērniem Latvijā

tautaruna.lv 30.aprīlis 2020, 21:36
 
Pixabay
Daudzi tautieši ārzemēs gaida jaunus repatriācijas reisus vai citas iespējas atgriezties dzimtenē. Kāda latviete četras dienas centās nokļūt no Austrālijas pie saviem bērniem Latvijā, problēmas ir arī citiem tautiešiem, vēsta LTV "Panorāma".

Daiga Tālmane Austrālijā, Melburnā, studē kopš pagājušā gada novembra. Aizbraucot no Latvijas, bērni tika uzticēti bērnu tēvam un omītēm, taču tad bērnu tēvs saslima ar koronavīrusu.

"Pie omītēm vest nevarēja, jo viņas bija riska kategorijā, un paldies manai draudzenei, kura uzņēmās risku, jo bērni arī varēja būt inficēti," stāstīja Daiga. "Nopirku biļeti no Melburnas uz Rīgu, diemžēl pēdējais reiss no Stokholmas uz Rīgu tika atcelts, un turpināju meklēt iespējas, kā no Stokholmas nokļūt Rīgā," sacīja Daiga.

Ierodoties Stokholmā, izrādījās, ka lidojums uz Rīgu ir atcelts. Caur Vāciju lidojusi uz Tallinu, kur īrēts auto nokļūšanai Rīgā. Pēc četru dienu ceļojuma Daiga šobrīd ir veiksmīgi nokļuvusi Latvijā un pašizolējas.

Tāpat daudzi tautieši gaida, kad varēs nokļūt Latvijā no Lielbritānijas, lai apciemotu savas ģimenes. Ārzemēs atrodas arī daudzi apmaiņas programmu studenti.

"Grūtākais laikam ir tas, ka, braucot apmaiņas programmā, tā situācija, kurā esmu šobrīd, ir pēdējais, ko tu iedomājies, kas notiks tajā apmaiņas programmā. Kad tu sēdi daudz telpās un tev jādomā, kā sevi nodarbināt istabā, līdzi nav paņemts daudz grāmatu vai rokdarbu. Tāpat bija ļoti, ļoti daudz plānu, kur aizbraukt, ko apskatīt un kur aiziet... un tas viss atkrita karantīnas dēļ," atzina jaunā dziedātāja Tīna Šipkēvica, kura uz Franciju studēt kultūras un sociālo antopoloģiju devās tikai janvāra sākumā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:50

Jaunākās diskusijas