Olafs Pulks par Tjarves aiziešanu: Negribēju ticēt, jo runā visādas lietas, īpaši šobrīd

tautaruna.lv 14.aprīlis 2020, 18:41
 
Mārtiņš Zilgalvis/F64 Photo Agency
Jau vēstīts, ka 11. aprīlī miris Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes pasniedzējs un mediju eksperts Rolands Tjarve. Lai arī daudziem tās bija negaidītas ziņas, Tjarves tuvinieki, draugi un kolēģi zināja, ka pasniedzējs mūžībā aizgājis pēc smagas slimības, iespējams, jaunā koronavīrusa. Atmiņās par Tjarvi dalījies arī žurnālists un politiķis Olafs Pulks.

"Biju dzirdējis, ka viņš esot viens no tiem, kuriem ir smaga slimības gaita.

Negribēju ticēt, jo runā jau visādas lietas, īpaši šobrīd. Kad izlasīju, ka miris vēl viens ar Covid inficējies pacients vecumā starp piecdesmit un sešdesmit gadiem....sapratu, ka tomēr... Tad bija arī apstiprinājums, ka miris Latvijas Universitātes pasniedzējs Rolands Tjarve. Šausmas. Man, Covid ieguva vienu konkrētu seju....

Mums tā sanāca, ka es aizgāju armijā pēc 1.kursa pabeigšanas, kad atgriezos, tad uzsāku mācības tajā kursā, no kura dienēt bija aizgājis Rolands. Tā kā mēs neesam kopā mācījušies, bet kursa biedri gan mums ir kopīgi. Juris regulāri organizē kursa Dzejas dienu vakarus, Rolands vienmēr piedalās. Nokavē, bet atbrauc. Vienmēr piedāvā aizvest kādu kursa biedru uz Kundziņsalu, ja vajag. Tāds viņš bija atsaucīgs un draudzīgs. Kad minēju, ka reiz kopā ar Ilzi bijām aizbraukuši uz Kurmeni (vieta, kur žurnālisti 1.kursā devās kartupeļu talkā), tad Rolands izstāstīja, ka viņš bieži ved kādu kolēģi uz šo pusi uz lauku īpašumu. Vienmēr aktīvs un darbīgs. Paskaļš, lai gan aizgāja Klusajā sestdienā...

Rolands zināja miljoniem anekdošu, viņam vienmēr bija kāds jautrs pastāsts azotē. Klīda stāsti par to, kādas diskotēkas viņš rīkoja studentu kojās.. Rolands bija burvīgs sarunu biedrs, viņš varēja runāt par jebkuru tēmu. Mīlēja pieminēt savus studentus. Protams, ka mediji bija viens no mūsu sarunu tematiem, tie Rolandam, tāpat kā studenti ļoti rūpēja.

Protams, ka viņš apprecēja skaistāko parlamenta žurnālisti. Viņš no Cēsīm, Viņa arī no Vidzemes... Rolands bija liels Cēsu patriots. Īstens Cēsu pilsonis!
Ak, Nellij, atceros, kā sensenos laikos, vēl Ģertrūdes ielas dzīvoklītī ciemojāmies, bijām aizgājuši ar ananāsu (kāpēc to pieminu?) Pēdējo reizi brīnišķīgi parunājām, kādā degustācijas vakarā, jūs bijāt kopā ar Juri, viņam nesen bija bijusi dzimšanas diena, gluži, kā Rolandam tikko.. Biju pirtī, ir brīnišķīga sajūta, ja nebūtu šī ziņa. Bet ir jau tāds vecs ziņenieku teiciens, nav tāda ziņa lidmašīna nolaidās, bet gan ....

Man īsziņu atsūtīja kursa biedrs Egils: tūlīt man dod ziņu, ka esi dzīvs un vesels... Tādi mēs esam, dzīvojam savu dzīvi un tad pēkšņi...." raksta politiķis.

Jau ziņots, ka mediju eksperta Rolanda Tjarves sieva žurnāliste Nellija Ločmele atklāja, ka ārsti divas nedēļas cīnījās par vīra dzīvību. "Sirsnīgs paldies ikvienam, kas ar labestību un gaišumu piemin Rolandu un zaudējuma sāpēs jūt līdzi man un ģimenei. Jūsu atbalsts ir ļoti svarīgs. Piedodiet, ka pašlaik nespēju katram personīgi pateikties. Paldies par profesionalitāti un iejūtību LIC reanimatologiem, kas divas nedēļas neatlaidīgi cīnījās par mana vīra dzīvību. Vēlos arī aicināt ikvienu - saudzējiet sevi, līdzcilvēkus un īpaši mediķus šajā epidēmijā. Vīruss ir viltīgs un dzīvība ir trausla, lai cik veseli un šķietami neievainojami mēs justos," pauda Nellija.

20. martā Rolandam bija 54. dzimšanas diena. Tonedēļ Tjarve saviem studentiem Latvijas Universitātē nosūtīja ziņu - viņu skāris vīruss. Tādēļ lekcija tiešsaistē nenotika, bet bija uzdots mājasdarbs, kuru Rolands plānoja pēc tam ar studentiem pārrunāt.

Tjarve dzimis 1966.gadā. 1991.gadā beidzis Latvijas Universitātes Filoloģijas fakultātes žurnālistikas nodaļu.

1989.gadā sācis darbu laikrakstā "Vefietis", vēlāk bijis Latvijas Radio programmu vadītājs. 1994.kļuva par Valsts reformu ministrijas preses sekretāru, kā arī strādāja kā toreizējā Ministru prezidenta Māra Gaiļa padomnieks preses sekretārs.

1995.gadā Saeima viņu ievēlēja par Nacionālā radio un televīzijas padomes locekli, savukārt 1998.gadā Tjarve kļuva par Latvijas Televīzijas ģenerāldirektoru, šajā amatā nostrādājot līdz 2002.gadam, kad viņš no amata tika atcelts.

Savas karjeras laikā Tjarve bijis arī lidsabiedrības "airBalitc", Elektronisko sakaru direkcijas padomes loceklis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:09

Jaunākās diskusijas