Vai Māris ir mainījies? Šveiduks publicē 15 gadu senu foto

Lelde Veinberga 15.marts 2020, 17:08
 
Zane Šveiduka-Priedniece
Pasaules un daudzkārtējais Latvijas čempions, kultūrists Māris Šveiduks (60) vietnē Insatgram publicējis foto, kura uzņemta pirms 15 gadiem.

Bildē Māris redzams pozējot sportistu iecienītā sporta kompleksā Losandželosā, ASV.

View this post on Instagram

A post shared by Maris Sveiduks (@maris.sveiduks) on

«Nav katru dienu jātrenējas stundām ilgi, lai būtu labā formā. Man ir četri treniņi nedēļā, un katrā pavadītais laiks ir līdz vienai stundai. Un tie ir tikai četri procenti no laika, ko veltu pats sev, un tas taču nemaz nav daudz,» saka pazīstamais kultūrists.

View this post on Instagram

A post shared by Maris Sveiduks (@maris.sveiduks) on

Taujāts, kurš viņu savulaik iedvesmoja pievērsties sportam un iemīlēt kultūrismu, Māris Šveiduks atklāj, ka tas bija amerikānis Stīvs Rīzs (Steve Reeves, 1926-2000) - kultūrists, Mr. Universe 1950 un aktieris. «Man bija apmēram trīspadsmit, četrpadsmit gadu, kad redzēju viņu filmā Hercules (padomju versijā - Hērakla varoņdarbi). Man viņš ļoti iepatikās, un es sapratu: es arī tāds gribu kļūt! Patiesībā šī filma mani iedvesmoja interesēties par antīko mākslu un kultūru, lasīt senos grieķu mītus, kas vēlāk vainagojās ar paša interesi rakstīt un pat izdot grāmatas [Kultūrisms no A līdz Z, 1997; Robinsonu piedzīvojumi Malaizijā, 2003]. Un, protams, šī filma ļāva man iemīlēt sporta veidu, kas veido cilvēka ķermeni. Un savā lekcijā sestdien gaidāmajā konferencē mēģināšu izskaidrot, kā interese par sportu var aizvest mūs dažādos virzienos. Kā boulingā - viens ķeglis krīt, aizķer citu, un tas savukārt krīt jau citā virzienā. Un aizķer vēl vienu...»

View this post on Instagram

A post shared by Maris Sveiduks (@maris.sveiduks) on

Māris Šveiduks stāsta, ka pamatā viņa ikdiena paiet paša izveidotajā fitnesa klubā Gym Lāčplēsis, un, tā kā viņš aktīvi darbojas valdē divās pasaules federācijās - National Amateur Body Building Association un World Strongmen Federation -, bieži ir arī izbraukumi ārpus Latvijas, piedaloties dažādos starptautiskos projektos.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:27

Jaunākās diskusijas