Bezdarbniece sūdzas: NVA atteicās man palīdzēt atrast darbu

Viktorija Gabrjuna 15.marts 2020, 14:12
 
Kaspars Krafts/F64
Kāda bezdabniece sūdzas par Nodarbinātības valsts aģentūras Liepājas filiāles darbinieces attieksmi.
Portālā "sudzibas.lv" sieviete raksta, ka viņai ar NVA bijusi skumja un bēdīga pieredze.

"Nesaprotu, kas tas par atbalstu no valsts. Šodien aizgāju uz NVA Liepājā! Gribēju iestāties pirmo reizi bezdarbniekos, jo darbu meklēju jau teju pusotru gadu, bet diemžēl no maniem laukiem nav iespējams izbraukāt katru dienu Liepājā uz darbiņu.
Esmu strādājusi dažādos darbos, bet ja jau es tur nestrādāju, tad ir noteikti iemesls, nevēlas maksāt utt. Kāpēc man ar to jāsamierinās!? Esmu tikai cilvēks, kurš cenšas, iet un dara, bet tā vietā saņemu nicinošu attieksmi.
Biju izdomājusi pieteikties bezdarbniekiem, iziet kādus kursus un mēģināt sameklēt kaut ko, kas man dzīvē padodas! Bet diemžēl NVA darbiniece ļoti negatīvi uz to reaģēja. Un norādīja, ka te nav nekāda skola. Tā kā es nevaru atļauties iet skolā, jo nav tādas summas.. Cerēju uz palīdzību no valsts. Protams, tā kā vairs nebija vēlēšanās šo sarunu turpināt, piecēlos un aizgāju prom!" pieredzē dalās bezdarbniece.

Komentāros cilvēkiem ir dažādi viedokļi. Daļa iesaka sievietei doties uz NVA vēlreiz pie kādas citas darbinieces, daļa savukārt piekrīt NVA darbinieces teiktajam, ka NVA nav nekāda skola.

"Un kas laukos mainīsies, ja Jums būs kursu diploms kabatā? Radīsies darba vietas vai darba devēji sāks algas maksāt?
Piekrītu, ka NVA nav skola.
Būtu jāsāk ar sevi. Ko esat gatava darīt, lai kaut ko savā dzīvē mainītu.Ja nevarat no laukiem izbraukāt uz darbu, tad kā uz kursiem izbraukāsiet?
Pirmām kartām, NVA būtu jāgriežas, kad nepieciešama palīdzība darba meklēšanā. Tas būtu pareizs sākums. Tam, iespējams, sekotu piedāvājums par mācībām. Nevis paziņot - es gribu kursus, un man nedod!" teikts kādā komentārā.

Tikmēr atbildi sniegusi arī aģentūra.

"Bezdarbnieka pienākums ir meklēt darbu, savukārt apmācības, kas sniedz iespēju pārkvalificēties vai apgūt kādas konkrētas prasmes, reģistrētajiem bezdarbniekiem tiek nodrošinātas tajā gadījumā, ja izvērtējot klienta iepriekš iegūto izglītību un darba pieredzi, secināms, ka tā ir nepietiekama, lai atgrieztos darba tirgū. Apmācību vēlme tiek reģistrēta dalībai pasākumā pēc tam, kad bezdarbnieks ir pamatojis apgūto apmācību lietderību darba meklēšanas procesā. NVA šobrīd nevar objektīvi izvērtēt radušos situāciju, trūkst informācija par konkrētiem faktiem, piemēram, vēlamo darbu un iegūto izglītību," teikts NVA ierakstā.

Tāpat NVA iesaka iepazīties arī ar internetā pieejamo informāciju.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:56

Jaunākās diskusijas