Elizabete II jūtas sāpināta par Meganas un Harija lēmumu

Baiba Puriņa 9.janvāris 2020, 15:00
 
DROESE/SIPA/Scanpix/LETA
Šodien mediji ziņoja, ka Saseksas hercogs un hercogiene nolēmuši atteikties no karaliskajiem pienākumiem, taču pāris iepriekš nav informējis ne karalieni Elizabeti II, kas ir Harija vecmāmiņa, ne Harija tēvu princi Čārlzu. Karaliene norāda uz sarežģījumiem, ko radīs abu lēmums, raksta "Mirror".

Elizabete II norādījusi uz "sarežģījumiem" īsajā paziņojumā, ko publicējusi par Meganas Mārklas un prinča Harija lēmumu. Karaliskā ģimene esot "vīlusies" par Meganas un Harija rīcību.

Paziņojumā norādīts, ka šobrīd sāktas pārrunas ar Saseksas hercogiem. Avots raidorganizācijai BBC norādījis, ka Elizabete II un karaliskā ģimene ir sāpināti par šādu pāra lēmumu.

Paziņojumā teikts, ka, lai gan karaliskā ģimene saprotot Meganas un Harija vēlmi, būs nepieciešams laiks, lai atrisinātu visus jautājumus, kas saistīti ar šo soli.

Jau vēstīts, ka Lielbritānijas princis Harijs un viņa dzīvesbiedre Megana Mārkla trešdien nāca klajā ar pārsteidzošu paziņojumu, ka viņi nolēmuši samazināt savu lomu karaļnama pārstāvēšanā.

Pāris savā paziņojumā informēja, ka pavadīs kādu laiku Ziemeļamerikā un pārtrauks ilgi uzturētās attiecības ar presi.

"Mēs esam nodomājuši aiziet no karaliskās ģimenes "nozīmīgo" locekļu lomas un strādāt, lai kļūtu finansiāli neatkarīgi, vienlaikus turpinot pilnīgi atbalstīt Viņas majestāti karalieni," teikts paziņojumā, kuru publiskoja Bekingemas pils.

"Mēs esam izvēlējušies šogad veikt pāreju, sākot veidot progresīvu jaunu lomu šīs institūcijas ietvaros," pāris piebilda.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:17

Jaunākās diskusijas