Kļūst zināma jauna informācija par Borisa Tetereva nāvi

tautaruna.lv 25.septembris 2019, 9:30
 
Ilze Zvēra/F64
Nedēļas nogalē Latvijas sabiedrību pāršalca skumja vēsts, ka miris dižākais Latvijas mecenāts Boriss Teterevs. Intas Mengišas materiālā "Dižākais Latvijas mecenāts pēc smagas slimības nomiris ārzemēs" izdevumā "Kas Jauns" tiek atklāta jauna informācija par viņa nāvi.
Tiek vēstīts, ka Boriss cīnījies ar smagu slimību. Par šo faktu nezināja neviens - ārpus ģimenes šī ļaunā vēsts netika laista.

Kā raksta izdevums, Tetereva pēdējā publiskā iziešana sabiedrībā bija 2017.gada vasarā. Tad allaž omulīgais un smaidīgais uzņēmējs bija vizuāli ievērojami pārvērties, kļūdams krietni kalsnāks.

Borisa un Ināras Teterevu labdarības fonda darbiniece Inga Vasiļjeva atklāj, ka fonda darbiniekus par Borisa nāvi informēja viņa sieva Ināra Tetereva, taču, vai tas noticis mājās vai kādā ārstniecības iestādē, nav precizējusi.

"Vienīgais, ko zinu, ka aiziešana notikusi ārpus Latvijas robežām," teic Vasiļjeva.

Kā ziņots, sestdien mūžībā devies Borisa un Ināras Teterevu fonda dibinātājs Boriss Teterevs, lasāms fonda mājaslapā.

Boriss Teterevs dzimis Rīgā, mācījies Rīgas 10.vidusskolā, studējis Rīgas Medicīnas institūtā (tagad - Rīgas Stradiņa universitāte). Pēc absolvēšanas deviņus gadus praktizējis Rīgas pilsētas 4.slimnīcā un Rīgas pilsētas 5.slimnīcā. Līdz 2008.gadam nodarbojās ar uzņēmējdarbību Latvijā un ārvalstīs.

2010.gadā kopā ar dzīvesbiedri Ināru Teterevu nodibināja ģimenes labdarības fondu.

Teterevam pasniegts Ministru kabineta Atzinības raksts par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanā un Triju Zvaigžņu ordenis. Teterevs kļuvis par Rīgas Stradiņa universitātes Goda doktoru, Latvijas Universitātes Goda biedru un Latvijas Zinātņu Akadēmijas Goda locekli.

2015.gadā viņš pievienojās pasaules lielākās līderu alianses - Madrides kluba oficiālo personu lokam. Aliansi vada bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Informācija par atvadīšanos no Borisa Tetereva sekos tuvākajā laikā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:49

Jaunākās diskusijas