Veterinārārste brīdina par pretblusu līdzekļiem - blusas dzīvas, kaķis beigts

tautaruna.lv 25.septembris 2019, 19:14
 
Ekrānuzņēmums no Facebook
Veterinārās klīnikas "Sanarius" ārste sociālajos medijos dalījusies ar brīdinājumu par pretblusu līdzekļiem dzīvniekiem.

Ārste publicējusi video, kurā caurspīdīgā maisiņā redzams ietītas maza kaķēna mirstīgās atliekas, kuras joprojām apsēdušas blusas.

Ārste raksta: "Mazā, 350 gramus smagā kaķēna dzīvība izdzisa jau pa ceļam uz klīniku. Pēc saimnieka vārdiem tika iepilināts pretblusu līdzeklis. Kā redzat - blusas dzīvas, kaķis beigts. Tikai pēc nāves varēja redzēt, cik to ir daudz! Ne visi pretparazītu līdzekļi der tik mazam kaķēnam. Vediet pie veterinārārsta, lai izvēlētos pareizo pretparazītu līdzekli, jeb prasiet atbildību no zooveikala aptieku pārdevējiem. Noteikti pierakstiet ar kādu līdzekli un kad apstrādājāt savus dzīvnieku(us)."

Atbildot uz kādu no komentāriem, ārste norāda: "Tādiem mazuļiem (arī pieaugušajiem) jāzina svars, vecums un šķirnes īpatnības. Zooveikalos var nopirkt dabīgos un "dabīgos" līdzekļus, kam bieži vien īss darbības laiks. Ķīmiskos var un vajag pirkt tikai pie veterinārārsta vai farmaceita. Dažreiz klienti iepilina tikai 1 pilienu, bet bija jāpilina viss saturs. Pārdevējam palūdziet nosaukumu, bet labāk instrukciju, jo mēdz būt arī saindēšanās un glābjot mīluli ir būtiski zināt kas ir lietots. Noteikti atzīmējiet apstrādes datumu un mēnesi."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:07

Jaunākās diskusijas