FOTO: Paskat, kā īpašnieks Latvijā brīdina, lai "nelien" viņa magoņu laukā

tautaruna.lv 27.jūnijs 2019, 17:20
 
Jānis Vecbrālis/ F64 Photo Agency
Kas gan būtu vasara bez desmitiem bilžu no ziedošām magoņu pļavām un rapšu laukiem. Tiesa, ne visiem šo platību īpašniekiem iet pie sirds tas, ka kāds brien viņu iekoptajā īpašumā, lai uzņemtu skaistus kadrus. Piemēram, kā liecina attēls sociālajā tīklā facebook, tad kāds magoņu lauka īpašnieks tepat, Latvijā, novietojis visai piktu un divdomīgu paziņojumu.
Attapīgās idejas autors pie skaisti ziedošā magoņu lauka novietojis paziņojumu, kurā vēsta, ka turpmāk par fotografēšanos laukā pieprasa samaksu. Tie ir desmit eiro, kurus lūgts samaksāt īpašniekiem. Tāpat ar humoru interesenti informēti, ka drīz saimniecībā sāksies arī upeņu laiks.

Ekrānšāviņš no facebook/ Slepenais pircējs

Jāatgādina, ka "Neatkarīgā Rīta Avīze" 2018.gadā saviem lasītājiem atgādināja, ka, piemēram, Latvijā ir aizliegts audzēt audzēt miega magoni (Papaver somniferum), kokaīnkrūmus (Erythroxylum) un Indijas kaņepi (Cannabis sativa subsp. indica). Lauksaimnieciski vai citādi izmantojamās zemēs to īpašnieka vai nomnieka pienākums ir iznīcināt savas zemes platībās augošās miega magones. Vairāk par to lasi šeit.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:02

Jaunākās diskusijas