VIDEO: Barona ielas puķu podu izvešana izmaksā tikpat, cik to apkopšana mēnesī

tautaruna.lv 27.jūnijs 2019, 12:43
 
Attēlam ir ilustratīva nozīme / f64
Par spīti cilvēku protestiem un akcijai soctīklos "Glāb podus", Rīgas dome aizvākusi 91 puķu podu no Krišjāņa Barona ielas. Pārsteidzoši, ka podu aizvākšani nauda atradusies, kamēr to apkopšanai un laistīšanai līdzekļi nebija ieplānoti.

Līdz šim publiski izskanējušie domes apgalvojumi, ka podu uzturēšana un laistīšana ir dārga, neiztur kritiku, jo, piemēram, podu aizvākšana Rīgas domei izmaksāju 3495 eiro, bet to apkope pēc Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta pārstāves sacītā portālam "Skaties.lv" vidēji mēnesī izmaksā aptuveni 4000 eiro.

Arhitekte Helēna Gūtmane savā Facebook kontā gan aprēķinājusi, ka būtu pilnībā pieticis ar aptuveni 1500 eiro, lai puķupodus sakoptu un piestādītu trūkstošos augus.

Organizācija "Pilsēta cilvēkam" soctīklos publicējusi video, kurā redzams, kā tiek aizvesti podi no Barona ielas.

"Vai spēj iedomāties vēl nesaimnieciskāku pašvaldību Latvijā par Rīgu?," komentārā pie video retoriski jautā organizācija."Kauns Rīgas domei un visām iesaistītajām tās struktūrām; kauns priekšniekiem un ierēdņiem, kas jau pilnīgi pazaudējuši saikni ar dzīvi!"

Jau ziņots, ka lai gan daudzi iedzīvotāji paši bija sākuši laistīt un rūpēties par Barona ielas podiem. Par spīti aktīvistu protestiem un akcijām, trešdien pēc Rīgas domes rosinājuma, podi tika no Barona ielas aizvākti.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:59

Jaunākās diskusijas