Māra Katarska atklāti par piedzīvoto Ēģiptē

tautaruna.lv 24.janvāris 2019, 17:49
 
Ekrānšāviņš no "4.studijas" video
Pirms aptuveni nedēļas Latvijas mediji vēstīja par bijušo šovu dalībnieci Māru Katarsku, kura nonākusi nelaimē Ēģiptē. Izskanēja informācija par to, ka svešā zemē viņu, iespējams, piekāvis un sazāļojis kāds vīrietis. Pēc atgriešanās mājās Māra stāsta par pārdzīvoto.

Māra ir mūziķe, kura plašāku atpazīstamību ieguvusi pēc dalības muzikālās realitātes šovā. Viņa neslēpj, ka mūzika un ceļošana ir visa viņas dzīve. Dzīvojusi un strādājusi Grieķijā un Taizemē, līdz pērnā gada augustā nonākusi Ēģiptā, vēsta LTV raidījums "4.studija".

Par piedzīvoto viņai joprojām runāt ir grūti. Ar savu pāridarītāju viņa nejauši iepazinusies klubā. "Kaut kas man viņā pievilka. Sākumā viņš bija ļoti mīļš. Jau runājām par nākotnes plāniem. Viņš ļoti gribēja bērniņu. Iebildumi gan bija pret manu darbu, to viņš visu laiku pieminēja," sarunā ar raidījuma veidotājiem neslēpj mūziķe.

"Bail man palika, kad viņš pēc telefona zvana reaģēja ļoti asi. Prasīja, kas zvana. Viņš nesaprot, kāpēc. Viņš palika ļoti agresīvs un brutāli mani piekāva.".

Viņš sievieti brutāli piekāvis- sitis pa galvu, spēris ar kājām. Sitieni bijuši tik spēcīgi, ka Māra joprojām nedzird ar vienu ausi. Viņai aizliegts pat runāt ar ģimeni.

Pēc pārciestā Mārai sāpējis viss ķermenis, varmāka devis viņai spēcīgas pretsāpju zāles. Sievietei paveicās, jo viņas mamma sacēla pamatīgu vētru sociālajā tīklā un par laimi Māra atrasta.

"Man bija bail. Viņš gribēja mani vest uz Kairu un oficiāli mani apprecēt," neslēpj Māra. Vīrietis gan neesot pat jautājis, vai pati mūziķe to maz vēlas. Sarunas laikā dziedātāja neslēpj, ka pēc piedzīvotā vēlējusies iespējami ātri tikt prom.

Jau vēstīts, ka "Neatkarīgā Rīta Avīze" sazinājās ar dažām latvietēm, kuras zina Ēģiptes spēles noteikumus. Tur pastāv divpakāpju laulības vai kopdzīves līgumi. Visvienkāršākais, lai ēģiptietis varētu dzīvot kopā ar, teiksim, eiropieti, ir doties pie jurista un tādu līgumu nopirkt. Savā laikā tas maksājis 100 vai 150 dolāru. Tādējādi tiek nodrošināta aizmugure gan sievietei, gan vīrietim. Ja šāda līguma nav, sievieti var tiesāt par prostitūciju, jo viņai nav tiesību atrasties vīrieša mājoklī, bet vīrieti sodīt. Laulība juridiskā izpratnē tā nav. Laulības līgums, ko reģistrē valsts iestādēs, ir arī mūsu izpratnē īstais dokuments par laulības noslēgšanu un apliecina šo faktu ne tikai Ēģiptē, bet arī citās valstīs. Šādu dokumentu iegūt ir daudz ilgāk un sarežģītāk.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:05

Jaunākās diskusijas