Grupu "Credo" nopratina un neielaiž ASV; aizdomas par nelegālu piepelnīšanos

tautaruna.lv, Lelde Veinberga 9.maijs 2018, 7:00
 
F64 Photo Agency
Līdz ar Donalda Trampa stāšanos ASV prezidenta amatā imigrācijas politika patiesi ir stingrāka. To uz savas ādas izjutusi arī latviešu mūzikas grupa "Credo", kuras solistu Gunti Veitu un ģitāristu Guntaru Endzeli neielaida štatos, vēsta žurnāls "Privātā Dzīve".

"Credo" plānoja iepriecināt tautiešus ASV un Kanādā, taču koncerti beigās bija jāatceļ. 27. aprīlī grupai bija jāuzstājas Bostonā, bet 4. maijā Toronto.

Diemžēl koncerti izpalika, jo grupas līderis Guntis Veits un ģitārists Guntars Endzelis drīz vien pēc izkāpšanas no lidmašīnas nonāca aci pret aci robežsargiem, kuri nopratinājuši mūziķus par viņu plāniem ASV.

Grupas bundzinieks Gundars Lintiņš apstiprina informāciju norādot, ka Veits ar Endzeli uz Ameriku devušies pāris dienas ātrāk un tikuši aizturēti. Beigas iekļūšana štatos bija liegta.

Pats Veits informāciju noraida, apgalvojot, ka uz pāris dienām bija devies darba jautājumos uz ASV un ceļojums bijis veiksmīgs, bet uzstāties nebija plānots. Tas gan, kā norāda "Privātā Dzīve", nesaskan ar to, ko vēsta sociālie tīkli - ziņas un plakāti par grupas ierašanos priecēt vietējos latviešus.

Kāds anonīms avots apgalvojis, ka grupai nav bijusi darba atļaujas un amerikāņi noskaidrojuši, ka grupai plāns ir nelegāli piepelnīties, ko ar tūristu vīzām ASV nedrīkst.



Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:01

Jaunākās diskusijas