Lato Lapsa pesimistisks par pašreizējo situāciju karā Ukrainā

tautaruna.lv 26.maijs 2022, 10:30
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Publicists Lato Lapsa mikroblogošanas vietnē Twitter dalījies ar savu viedokli par pašreizējo situāciju Ukrainā.

Kā norāda publicists, karš norit jau trīs mēnešus un cilvēki, kurus tas neskar tieši, "pie tā jau pieraduši", bet citiem šķiet, ka ukraiņiem labi sokas, taču L. Lapsa atzīmē, ka "realitāte diemžēl pašlaik ir nedaudz cita" un izskatoties, ka priekšā ir ļoti sliktas nedēļas.

"Tas, protams, būs traki, ja mani draugi Kongo dabūs kārt zobus vadzī, bet patiesībā gaidāmā graudu krīze utt. ir jauka un efektīva lieta - tā daudz drīzāk liks visiem Eiropas un Amerikas mērgļiem-reālpolitiķiem sakustināt pakaļas nekā desmit Bučas un Mariupoles," uzskata publicists.

Tāpat L. Lapsa uzskata, ka šobrīd būtu jānotiek protestiem ne tikai pie Krievijas vēstniecības, bet arī pie Vācijas, Francijas un ASV.

"Realitāte ir tāda, ka ukraiņu armija pašlaik cieš vienkārši grandiozus zaudējumus, neizskatās, ka pie smagāko kauju rajonos viss beigsies labi, un vainojami lielā mērā ir ne tikai draņķa vācieši, bet arī ASV, kam ar ieroču solīšanu viss ir lieliskā kārtībā, bet ar reālu piešķiršanu - krietni atšķirīgi," raksta publicists. "Ar vārdu sakot, visiem, kam niez rokas uz kaut kādu rīcību, mandomāt, vajadzētu apsvērt protestēšanu nevis pie krievu vēstniecības, kuriem tā ir, maigi izsakoties, dziļi pie kājas, bet pie vācu, franču, amerikāņu un citu "reālpolitiķu" vēstniecībām."

Atgādinām, ka aktuālājakiem notikumiem Ukrainā ik dienas iespējams sekot līdzi NRA.lv teksta tiešraidē. 26. maija tiešraide atrodama ŠEIT.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:52

Jaunākās diskusijas