Medijs: Krievijas propoganda apgalvo, ka Lielbritānija ir tuvu kanibālismam

tautaruna.lv 26.maijs 2022, 15:30
 
pexels.com
Vladimira Putina atbalstītā Krievijas ziņu aģentūra TsargradTV apgalvoja, ka Lielbritānija atrodas uz "kanibālisma sliekšņa", jo viss kļuvis dārgāks krīzes dēļ, ko izraisījis atbalsts Ukrainai, raksta "The Daily Mirror".

TsargradTV, kas pieder Putina atbalstošajam uzņēmējam Konstantīnam Malofejevam, problēmas Lielbritānijā saistījis ar tās atbalstu Ukrainai.

Ziņu aģentūra raksturo Krieviju un Baltkrieviju kā "lielāko pārtikas un mēslojuma piegādātājus pasaulē", un, tā kā tās kavē Rietumu lielvalstu noteiktie ekonomiskie sodi, briti ciešot badu. Ziņā citēts pazīstamais britu TV raidījumu vadītāja Džeremijsa Klārksona, kurš kļuvis par fermeri, 15. maijā "Sunday Times" publicētā sleja, kurā viņš joko, ka tas ir tikai laika jautājums, kad "cilvēki sāks ēst savus kaimiņus".

Kā norāda "The Daily Mirror", Lielbritānija patiešām saskaras ar astronomisku dzīves dārdzības pieaugumu, jo īpaši enerģijas cenu pieaugumu, kas daļēji saistīts ar karu Ukrainā. Taču ziņā ir pārfrāzēta Klārksona sleja, kurā viņš brīdina, ka pārtikas piegādes var krasi ietekmēt graudu samazināšanās un mēslošanas līdzekļu sadārdzināšanās.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:03

Jaunākās diskusijas