Kādu maizi dietologi neiesaka ēst?

tautaruna.lv 26.maijs 2022, 1:30
 
Edmunds Brencis/ F64
Ir vispāratzīts, ka maize ir jebkuras diētas ienaidnieks. Taču patiesībā tā nav gluži taisnība: ja zina, kādu konditorejas izstrādājumu izvēlēties, tas var noderēt pat tievēšanas procesā, lai atbrīvotos no liekajiem kilogramiem (un noteikti nekaitēs veselībai).

Ja vēlaties, lai maize nepārvērstos liekajā svarā un neizraisītu cukura līmeņa paaugstināšanos asinīs, izvēlieties pilngraudu maizi. Šāda maize ir arī bagāta ar noderīgiem komponentiem, kas pozitīvi ietekmēs veselību. "Ēdot pilngraudu maizi, organisms saņems ar tādas būtiskas uzturvielas kā šķiedrvielas, veselīgie tauki, B vitamīni, dzelzs, magnijs, E vitamīns un antioksidanti," komentārā "Eat This, Not That!" saka dietoloģe Roksana Ehsani.

Bet uztura speciālisti kategoriski neiesaka ēst maizi, kas gatavota no rafinētiem baltajiem miltiem. "Maizei, kas izgatavota no baltajiem miltiem, nav nekādas uzturvērtības," atzīmē Ehsani.

Tāpat ir svarīgi pievērst uzmanību tauku daudzumam: daudzos miltu izstrādājumos to ir pārāk daudz. Tas attiecas, piemēram, uz kruasāniem (un līdzīgiem saldajiem konditorejas izstrādājumiem) vai maizi ar piedevām: ķiploku, sieru utt. Jāskatās arī derīguma termiņš. Ja maizi var uzglabāt pārāk ilgi, tā, visticamāk, satur daudz konservantu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:09

Jaunākās diskusijas