Miljardieris Soross brīdina: Sabiedrība var neizdzīvot Putina karā

tautaruna.lv 26.maijs 2022, 16:12
 
AFP/Scanpix/Leta
91 gadu vecais miljardieris Džordžs Soross Pasaules ekonomikas forumā Davosā, Šveicē pauda, ka Krievijas iebrukums Ukrainā, iespējams, iezīmē "trešā pasaules kara" sākumu, un Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir jāuzvar "cik drīz iespējams", ja pasaule vēlas saglabāt civilizāciju, raksta CNN.

"Pat tad, kad kaujas beigsies, kā tam galu galā ir jānotiek, situācija nekad neatgriezīsies tādā stāvokļi, kādā tā bija iepriekš," brīdinājis miljardieris.

Viņš pauda, ka cīņa ar pandēmijām un klimata pārmaiņām, izvairīšanās no koodolkara un globālo institūciju uzturēšana palikusi otrā plānā: "Tāpec es saku, ka civilizācija var neizdzīvot."

Dž. Soross norādīja, ka šodien Ķīna un Krievija "rada lielākos draudus atvērtai sabiedrībai", kuras mērķis ir aizsargāt indivīda brīvību.

Kā raksta CNN, Dž. Sorosss uzteicis Ukrainu par cīņu par Rietumu pasaules vērtībām.

"Es domāju, ka Ukraina šodien sniedz milzīgu pakalpojumu Eiropai un rietumu pasauli, kā arī atvērtai sabiedŗibai un mūsu idzdzīvošanai, j oviņi cīnās mūsu cīņā," sacījis Sorss, piebilstot, ka Ukrainai ir labas izredzes uzvarēt un jāsniedz viss atbalsts, ko viņi lūdz.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:00

Jaunākās diskusijas