Karš Ukrainā: skolotājs no Krievijas stāsta, kā zaudējis darbu "Instagram" ieraksta dēļ

tautaruna.lv 25.marts 2022, 13:09
 
Ekrānuzņēmums no Instagram
28 gadus vecajam ģeogrāfijas skolotājam Kamranam Manaflijam no Krievijas darba zaudēšana sākusies ar ierakstu sociālajā vietnē Instagram, ziņo BBC.

Sociālajos medijos skolotājs dažas dienas pirms aizliegumiem valstī, rakstījis, ka nevēlas būt "valsts propogandas atspulgs".

Kā BBC atklāj Kamranams, viņš juties spiests pēc darbinieku sapulces skolā paust savu viedokli publiski, jo sapulcē viņam un kolēģiem tika stāstīts, kā runāt ar saviem skolēniem par situāciju Ukrainā - nenovirzīties no valdības nostājas.

Divas stundas pēc ieraksta publiskošanas, viņš saņēmis zvanu no skolas direktora, kurš lūdzis, lai ierakstu nekavējoties izdzēš. Skolotājs BBC norāda, ka negribējis to darīt un, saprotot kā situācija var izvērsties, uzteicis darbu.

Kad viņš nākamajā dienā ieradies skolā pēc mantām un parakstīt dokumentus, viņam liegta iekļūšana telpās. "Viņi teica, ka viņiem ir pavēle mani nelaist. Bērni sāka iznākt uz ielas, lai mani atbalstītu, atvadītos un tā tālāk. Tad kāds piezvanīja policijai un teica, ka es organizēju nesankcionētu mītiņu," BBC stāsta skolotājs.

Galu galā Kamranam izdevies atgūt savas mantas un tikties ar direktoru, kurš prasījis paskaidrojumus par to, kāpēc skolotājs sociālajos tīklos paudis savus politiskos uzskatus. Manaflijs atteicies kaut ko paskaidrot, cerot vienkārši uzteikt amatu, taču viņam paziņots, ka viņš ir atlaists par "amorālu uzvedību darbā", raksta BBC.

Skolas direktors BBC nav sniedzis komentāru.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:10

Jaunākās diskusijas