Kara eksperta prognoze: cik ilgs būs Krievijas-Ukrainas karš?

tautaruna.lv 25.marts 2022, 14:30
 
AP/Scanpix/LETA
Pilna mēroga Krievijas militārais iebrukums Ukrainā ilgs vēl vismaz sešus mēnešus. Tomēr Ukraina šajā konfrontācijā nezaudēs. To radio NV ēterā sacīja militārais eksperts Sergejs Grabskis.

Viņaprāt, dzīvā spēka paritāti karā, kas ilgst jau 30. dienu, diez vai var panākt, raksta portāls unian.net.

"Mēs runājam par šī dzīvā spēka izmantošanas efektivitāti... Mums jāsaprot, ka šodien karu vada nevis ar karavīru masām, bet galvenokārt ar tehniskiem līdzekļiem. Šim nolūkam ir nepieciešami militāri zinātniski resursi," skaidroja Grabskis.

Viņš norādīja, ka ir iespējams "bombardēt Ukrainu ar lielgabalu gaļu, sūtot kaujā nesagatavotas rezerves un resursus, taču šādu darbību efektivitāte būs minimāla". "No otras puses, Ukrainas bruņotie spēki jau ir parādījuši savu efektivitāti mobilās aizsardzības un pretuzbrukumu veikšanā, tāpēc var apgalvot, ka Ukraina izturēs," atzīmēja eksperts.

Tomēr eksperts brīdināja, priekšā ir smagas cīņas un pārbaudījumi. Pēc Grabska teiktā, karš ilgs vēl vismaz pusgadu, un tāpēc Ukrainai būs nepieciešamas ne tikai padomju pretgaisa aizsardzības sistēmas, bet arī mūsdienīgas. "Karš rīt nebeigsies. Diemžēl man ir tāda pārliecība, lai cik skarbi tas neizklausītos, tas nebeigsies pat pusgada laikā. Mēs turpināsim aizstāvēties, tāpēc vajadzēs vairāk kvalitatīvu, jaudīgu un modernu [gaisa aizsardzības] sistēmu Patriot," izteicās kara eksperts.

Pirms to izmantošanas nepieciešama diezgan ilga speciālistu apmācība, piebilda eksperts, taču sistēmas uzlabos Ukrainas spēju aizsargāt gaisa telpu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:18

Jaunākās diskusijas