Pazudušais Šoigu dažas sekundes manīts TV

tautaruna.lv 25.marts 2022, 11:30
 
Reuters/Scanpix/Leta
Jau vēstīts, ka uzmanība pievērsta faktam, ka Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu nav nekur manāms kopš 11. marta. Ceturtdien Šoigu pamanīts TV, raksta "The Guardian".

Ceturtdien tikai dažas sekundes Sergejs Šoigu manīts Krievijas televīzijas ekrānos, sēžam stūrī telekonferencē ar Vladimiru Putinu.

Krievijas aizsardzības ministrs nebija redzēts sabiedrībā 12 dienas. Nozudis esot arī Krievijas bruņoto spēku ģenerālštāba priekšnieks Valērijs Garasimovs, ziņo "The Guardian".

Sāka klīst baumas, ka viņi varētu būt sodīti pat iebrukumu, kas nav spējis ieņemt galvenās Ukrainas pilsētas, piemēram, Kijivu vai Harkivu, un iegrūdis Krieviju ekonomiskajā izolācijā.

Kā norāda medijs, ceturtdien publicētais klips bijis neparasts: Drošības padomes telefonkonferencē ar Putinu Šoigu jāziņo par "speciālās militārās operācijas progresu", taču video tikusi izslēgta skaņa un Šoigu tajā parādījies tikai dažas sekndes, kad viņa kamera uz īsu brīdi atbloķēta. Viņa roka esot kustējusies, pierādot, ka tas nav tikai attēls, kliedējot baumas par viņa nāvi. Taču viņš tikpat ātri no ekrāna nozudis.

Iepriekš tiešsaistes izdevums "Agenstvo", atsaucoties uz anonīmiem avotiem, ziņoja, ka Šoigu ir sirds problēmas. Līdz ceturtdienai Kremļa ikdienas preses aicinājumā bija norādīts, ka aizsardzības ministram ir daudz darāmā un noliedza, ka Šoigu būtu slims.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:01

Jaunākās diskusijas