Ukrainas iedzīvotāja pastāsta, kādu padomu saņēmusi no māsas Baltkrievijā

tautaruna.lv 9.marts 2022, 10:30
 
pexels.com
60 gadus vecā Svetlana izdevumam "The New York Times" atklājusi, ka viņai visgrūtāk bijis pieņemt padomu, ko saņēmusi no Baltkrievijā un Krievijā dzīvojošajiem radiem.

Sievietei Baltkrievijā dzīvojot māsa, bet Tomskā, Krievijā - brālēni. Viņi sievietei ieteikuši, lai viņa un citi ukraiņi nesatraucas par notiekošo.

"Nav tā, ka viņi netic, ka tas notiek, bet viņi domā, ka viss jāatrisina augsta līmeņa politiķiem," medijam sacījusi Svetlana, kurai "The New York Times" bijis neērti nosaukt savu vārdu.

Sieviete norāda, ka radiem teikusi, ka arī viņi ir cilvēki un viņus tas ietekmē. "Lūdzu, lai viņi neslēpj galvas smiltīs, es lūdzu mātēm nesūtīt savus dēlus armijā. Atbilde mani pārsteidza, proti, pie visa vainīgi politiķi."

Kā norāda "The New York Times", sieviete medijam demonstrējusi WhatsApp saraksti ar brālēnu, parādot, kā radinieku ietekmējis Krievijas valsts televīzijā virzīts stāsts, ka šo karu izraisījuši Rietumi, kas esot sajūsmā, redzot, kā divas "brāļu tautas" cīnās savā stārpā un gaidot savu peļņu no tā.

"Es katru dienu sūtu viņiem svarīgāko informāciju, bet atbilde ir, ka tā ir kaut kāda viltota informācija, ka tā nemaz nevar būt, ka neviens nevar un neļaus šaut uz civiliedzīvotājiem," atklāj Svetlana.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl portālā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:19

Jaunākās diskusijas