Rinkēvičs ierakstā vēršas pie tiem, kas "murgo par nepieciešamību draudzēties ar Krieviju"

tautaruna.lv 22.februāris 2022, 15:13
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs sociālajā vietnē Facebook ierakstā vērsies pie tiem, kas aicina uzturēt draudzīgas attiecības ar Krieviju un Baltkrieviju.
"Tiem, kas murgo par nepieciešamību draudzēties ar Krieviju un Baltkrieviju un pakļauties Maskavas politikai, izliekoties par mēmiem un kurliem, derētu noskatīties Krievijas prezidenta uzrunu. Impēriskuma un šovinisma paraugstunda," uzsver ministrs.

Jau vēstīts, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins pirmdienas vakarā uzdeva Aizsardzības ministrijai nodrošināt, lai Krievijas bruņotie spēki uzturētu mieru tā sauktajās Doņeckas un Luhanskas "tautas republikās" (DTR un LTR), kuru "neatkarību" Krievija atzinusi, ziņoja radiostacija "Eho Moskvi".

Vācijas kanclers Olafs Šolcs otrdien paziņoja, ka viņš aptur gāzesvada "Nord Stream 2" sertifikācijas procesu, reaģējot uz Donbasa "republiku" atzīšanu.

Baltijas valstis ir nosodījušas Krievijas prezidenta Vladimira Putina lēmumu atzīt tā dēvēto Doņeckas un Luganskas "tautas republiku" "neatkarību" un pieprasījušas noteikt sankcijas pret Krieviju.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis otrdien aicināja Rietumus sniegt "skaidru atbalstu" Ukrainai pēc tam, kad Krievija pirmdien atzina tā sauktās Doņeckas un Luhanskas "tautas republikas" un nolēma oficiāli ievest karaspēku šajās teritorijās. Zelenskis savā uzrunā sacīja, ka Ukraina "nebaidās no nekā un neviena".

Ukrainas vēstnieks ANO Serhijs Kislicja pirmdien ANO Drošības padomes ārkārtas sanāksmē aicināja Krieviju atsaukt lēmumu par tā saukto Doņeckas un Luhanskas "tautas republiku" "neatkarības" atzīšanu. "Mēs pieprasām Krievijai atcelt lēmumu par atzīšanu un atgriezties pie sarunu galda."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:59

Jaunākās diskusijas