VIDEO: Grīziņkalnā deg dzīvojamā māja; cilvēki steidz evakuēties

tautaruna.lv 22.februāris 2022, 14:30
 
F64
Rīgā, Grīziņkalnā kāda daudzstāvu nama iedzīvotājiem šīs brīvdienas pagāja nemierīgi, jo nācās novērst ugunsgrēka atstātās sekas. Liesmas izcēlās ēkas pirmajā stāvā un viticamāk notikušais saistāms ar tīšu noziedzīgu rīcību, vēsta TV3 raidījums “Degpunktā”.

Naktī no 18. uz 19. februāri baisus brīžus piedzīvoja Lienes ielas 9. nama iemītnieki, kuriem nācās evakuēties ugusngrēka dēļ. Liesmas izcēlās pirmā stāva vārtrūmē, ko mājas pārvalde pārbūvējusi par slēgtu noliktavu.

Visnopietnākā situācija bija ģimenei no trešā stāva - viņu logos sitās liesmas un dūmi. Otrajā stāvā par laimi neviena nebija.

Pamatīgās noliktavas durvis ir degušas no ārpuses. No iekšpuses masīvā koka konstrukcija palikusi neskarta, kas liecina, ka notikušais varētu būt ļaunprātīgas rīcības sekas.

Ugunsdzēsēji vēl pieļauj varbūtību, ka degšana sākusies no elektrības īssavienojuma, taču tas tālāk būs jāpēta policijas ekspertiem. Galvenā glābēju rūpe bija par to, lai neciestu cilvēki.

“Pirms VUGD ierašanās bija evakuējušies no ēkas 15 cilvēki un VUGD evakuēja vēl septiņus cilvēkus. Tā kā ugunsgrēks notika vēlu vakarā, nakts laikā, tad ierašanās brīdī, tā kā bija atklātas liesmas, tika paaugstināts ugunsgrēka numurs, paaugstināta bīstamība un ātrā laikā šis ugunsgrēks tika lokalizēts un trīs stundu laikā ugunsdzēsēji bija pabeiguši savu darbu un atstāja notikuma vietu,” skaidro VUGD.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:04

Jaunākās diskusijas