Latviešu aktrise uzzina par baisu dēla pieredzi bērnudārzā

tautaruna.lv 22.februāris 2022, 0:30
 
Dmitrijs Suļžics /F64
Par LTV raidījuma "Aizliegtais paņēmiens" sižetu jau kādu laiku nenorimst kaislības - daļa pieprasa nekavējoties sodīt privātā bērnudārza Rīgā "Mīlestības mājas" darbiniekus, daļa uzskata, ka sākta nomelnošanas kampaņa. Latviešu aktrise Inga Tropa-Fišere Anastasijas Kuzminovas materiālā "Šausmas Mīlestības mājā?" izdevumā "Privātā Dzīve" stāsta par dēla šausminošo pieredzi ar šo izglītības iestādi.

Pirms pieciem gadiem Ingai likās, ka viņas dēlam otrklasniekam tā ir piemērotākā izglītības iestāde. Pirmais mācību gads pagāja labi, tomēr bažīgu darīja kristīgās stundas, kad bērnos, pēc Ingas teiktā, par daudz tika sēta grēka un vainas apziņa.

Dēls mājās runāja par to, ka viņā un citos bērnos ir pūķis, kas jāizdzen. Kļuva neomulīgi svētku pasākumos, kur bērni izspēlēja grēciniekus, lūdzot, lai Dievs viņus glābj.

Aktrise pamanījusi, ka dēl uzvedība mainās - biežāk aizsvilās dusmās, teica, ka viņu vajag ieslēgt miera istabā, vajag telpu, kuru demolēt. Skolā skaidrots, ka Ingas dēls esot problemātisks, jo neklausa.

"Punktu tam pielikām, kad dēls pateica, ka direktore viņam uz galvas uzlējusi ķīmisko līdzekli tualetes podu mazgāšanai un likusi turpināt tīrīt skolas podus. Iemesls - neklausīja skolotāju. Tad arī dēls sāka stāstīt, ka Mīlestības māja kādu laiku jau pārvērtusies par Šausmu māju," saka Inga.

Kā stāsta Inga, bērnus pārmaca, sasienot viņiem rokas un kājas, un ieslēdzot miera istabās. Vingrošanā nodara bērnam sāpes, un, viņam kliedzot, pedagogi saka, ka tas ir labi, jo ar kliegšanu un sāpēm izdzenot no bērna sātanu.

Kā ziņots, "Mīlestības māja" ir privāta izglītības iestāde Rīgā - vienlaikus gan bērnudārzs, gan arī skola, no kuras pēdējā laikā saņemtas satraukuma pilnas ziņas par neparastām bērnu audzināšanas metodēm - nepaklausīgo roku un kāju siešanu un pipariem uz mēles par nesavaldīgiem vārdiem. Latvijas Televīzijas raidījums "Aizliegtais paņēmiens" operācijā "Mīlestības māja" skaidroja, kas notiek iestādē un vai tur īstenotais Latvijā izstrādātais alternatīvais pedagoģijas virziens ir piemērots darbam ar bērniem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:35

Jaunākās diskusijas