Vaira Vīķe - Freiberga: Mani šausmīgi uztrauc, kādā pasaulē būs jādzīvo maniem bērniem un mazbērniem

tautaruna.lv 21.februāris 2022, 15:11
 
Mārtiņš Zilgalvis/F64
Bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe - Freiberga intervijā Latvijas sabiedriskajiem medijiem par pašreizējo situāciju Ukrainā norāda, ka šis ir pārbaudījuma brīdis Rietumiem.

Intervijā V. Vīķe - Freiberga norāda, ka uzskata, ka nav iespējams dialogs ar valsti, kas vēlas pagriezt atpakāl laiku un atjaunot impēriju.

"Es domāju, ka šis pārbaudījuma brīdis Rietumiem - vai nu Rietumi parāda, ka tiešām ir sapuvuši, izkurtējuši un nevarīgi - un tas mani šausmīgi biedē -, vai tiešām būs realizējusies gadu desmitiem ilgā komunistu propaganda par Rietumu sapuvušo sistēmu," pauž bijusī Valsts prezidente.

Viņa atzīmē, ka, ja tiešām tiks izmantotas sankcijas par, kurām runā ASV prezidents Baidens un Vācijas jaunais kanclers Štolcs, tad "Krieviijai tas tiešām dārgi maksās", taču, ja atkal būšot "piedodiet, tāda staipīšanās, izlikšanās un remdena reakcija", tad viņu biedējot tas, kādā pasaulē būs jādzīvo Latvija sun citiem iedzīvotājiem, "kurām ir tā liktens lemtā nelaime dzīvot kaimiņos Krievijas Federācijai".

Jāatgādina, ka pēdējās dienās pasliktinājusies situācija Ukrainas austrumos, kur Krievijas atbalstītie kaujinieki apsūdz Ukrainu uzbrukumos un diversiju organizēšanā. Ukraina šīs apsūdzības noliedz un uzskata par provokācijām, lai rastu ieganstu Krievijas karaspēka iebrukumam. No prokrievisko kaujinieku bandu kontrolētajām Ukrainas austrumu teritorijām uz Krieviju tiek izvesti desmitiem tūkstošu cilvēku, kurus Krievijas amatpersonas dēvē par bēgļiem.

Jau vēstīts, ka satelītattēli liecina, ka Ukrainas robežas tuvumā izvietoti papildu Krievijas karavīri un militārais aprīkojums, paziņojusi ASV satelītu izpētes kompānija "Maxar".

Svētdien fotografētajos attēlos redzams, kā kravas automašīnas tehnikas pārvietošanai brauc pa sniega klātajiem laukiem mežainā apvidū netālu no ceļiem. Attēlos redzamas arī dažas ēkas.

Svētdien un 13.februārī veiktu satelīta attēlu analīze norāda uz karavīru un aprīkojuma pārvietošanu trīs vietu tuvumā Krievijas dienvidrietumos, vēstīja Kolorādo štatā bāzētā satelīta kompānija.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:01

Jaunākās diskusijas