"Žēl, ļoti žēl"; Šlesers sašutis par Māras Zālītes teikto

tautaruna.lv 21.februāris 2022, 11:30
 
F64
Politiķis Ainārs Šlesers sociālajā tīklā Facebook publiski vērsies pie dzejnieces Māras Zālītes, reaģējot uz viņas teikto intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "1pret 1".

Zālīte pauda savu viedokli, tostarp, par valstī aktuālām tēmām.

"Tas nolūks ir sabiedrību turēt spriedzē, veicināt neuzticību valstij. Kremļa projekts “Latvija ir neizdevusies valsts” tiek īstenots ļoti aktīvi. "Valdība slikta, prezidents slikts", viss tiek zākāts. Daļa cilvēku arī sāk domāt - varbūt tiešām viss ir slikti."

Jāpiebilst, ka Zālītes intervija sacēla lielu ažiotāžu sociālajos tīklos. Piemēram, arī žurnāliste Elita Veidemane citējusi Zālītes teikto.

"Visi tie, kuriem ir pretenzijas pret mūsu „labo valdību”, ir Kremļa aģenti un „protestē, paši nezinot, pret ko”. Tā domā mūsu tautas dzejniece Māra Zālīte. „Krievu laikos” bija līdzīgi: tie, kuri kritizēja valdību, labākajā gadījumā bija „ārzemju aģenti”, sliktākajā - nošaujami uz vietas. Tautas dzejniece arī uzskata, ka teikt sliktus vārdus par valdību nozīmē „veicināt neuzticību valstij”. Varbūt tomēr jāsāk šķirot kreklus - uz brīdi varas krēslos iesēdušies garāmgājēji nav vienādojami ar valsti. Bet par tiem dzejnieces domu gājieniem... Kā tur bija tas teiciens? Cilvēks var pamest kompartiju, bet kompartija nekad nepametīs cilvēku. Un mirdzēs acīs kā spoža zvaigzne, apgaismojot nošļukušos knābjus un tumšos, beztiesiskos kaktus..."

Savu viedokli paudis arī Šlesers, rakstot, ka viņam ir žēl, ka Zālīte slavē Kariņa-Levita režīmu.

"Cienījamā Zālītes kundze,

Ticību šai valstij ir sagrāvuši nevis Kremļa aģenti un troļļi, bet pašmāju bāleliņi, kuri šobrīd vada valsti un degradē pamatlikumu, pamatvērtības, pazemo un iznīcina cilvēku cieņu, ģimenes, sašķeļ sabiedrību, iznīcina mazos uzņēmējus, atstāj bez darba un iztikas ģimenes, liek daudziem pamest Latviju un iedzen mūsu valsti arvien lielākos parādos.
Inteliģence arī PSRS laikos centās izdabāt tā laika politiskajai vadībai, bet varbūt šodien tomēr inteloģencei vajadzētu pakritizēt Kariņa-Levita režīmu, kurš pirms Ziemassvētkiem, bez jebkādiem sirdsapziņas pārmetumiem, izmeta uz ielas 62,000 Latvijas cilvēku, kuru vienīgais noziegums bija tas, ka viņi atteicās vakcinēties ar apšaubāmām vakcīnām! Šie cilvēki palika bez jebkādiem ienākumiem sev, savām ģimenēm un saviem bērniem! Viņiem tika liegtas iespējas atrast darbu Latvijā, tas nozīmē, ka vienīgais veids kā izdzīvot, bija EMIGRĀCIJA NO LATVIJAS!
To visu mēs varam saukt nekā savādāk, kā par GENOCĪDU PRET LATVIJAS TAUTU!
Zālītes kundze,
Kas attiecas uz protestiem pret valdībām, kuri notiek visā pasaulē saistībā ar Covid ierobežojumiem un piespiedu vakcināciju, vai tiešām Jūs uzskatāt, ka to organizē Kremļa aģenti visā pasaulē?
Vai Kanādā smago automašīnu vadītāju protesti ir Kremļa inspirēti?
Tad, kad Jūs bijāt kompartijas biedre, Jūs slavējāt PSRS režīmu, šodien Jūs slavējat Kariņa-Levita režīmu!
Žēl, ļoti žēl!" raksta Šlesers.
Politiķis arī citē Zālītes iepriekš teikto par Valsts prezidentu Egilu Levitu.
"“Egils Levits ir kā spoža zvaigzne. Spīdums, kas šai zvaigznei piemīt, ceļas no dziļas inteliģences, no izcilas izpratnes par Latvijas vietu un lomu Eiropas un pasaules kontekstā. Latvijai ir ļoti nepieciešama zvaigzne, kas apspīd mūsu valsts tumšos beztiesiskos kaktus. Viņš spēj visus putnus, kam nošļukuši knābji, ar savu lielo ticību Latvijas valstij un latviešu nācijai atkalt celt spārnos”".

Iepriekš vēstījām, ka arī politisko procesu vērotājs, publicists Jurģis Liepnieks mikroblogošanas vietnē Twitter asi reaģējis uz dzejnieces Māras Zālītes teikto intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "1pret 1".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:41

Jaunākās diskusijas