Skarbā patiesība par bezpajumtnieku, kurš "varonīgi glāba" Mančesteras terorakta upurus

Portāls nra.lv 4.janvāris 2018, 10:33
 
Ekrānšāviņš no video
Pēc Mančesteras terorakta cilvēkus visās pasaules malās sajūsmināja stāsts par varonīgo bezpajumtnieku Krisu Pārkersu, kurš pēc terorakta Arianas Grandes koncertā Mančestrā, glābis ievainotos. Taču patiesība izrādījusies ļoti nepatīkama.

33 gadus vecais Kriss Pārkers stājies Lielbritānijas tiesas priekšā par zādzību un krāpšanu, vēsta izdevums "Telegraph".

Izrādās, ka "varonīgais" bezpajumtnieks pēc sprādziena no terorakta upuriem nozadzis somiņu un mobilo tālruni. Tiesā tika demonstrēts šausminošs video, kurā Pārkers klīst starp mirušajiem un asiņojošiem ievainotajiem terorakta upuriem.

Scanpix

Bezpajumtnieks vairākas reizes esot atgriezies pie Paulīnas Hīlijas, kurai blakus mira mazmeita, pirms pārliekties pāri viņas ķermenim, lai izvilktu no somas maku. Savukārt, dažas stundas pēc zādzības Pārkers izmantojis nozagto Hīlijas karti, lai norēķinātos vietējā "McDonalds" ēstuvē.

Kriss Pārkers tika atzīts par vainīgu divu zādzību veikšanā un krāpšanā.

Kaut arī bezpajumtnieks bija pastrādājis cinisku noziegumu, dažas stundas pēc terorakta viņš britu medijos tika nodēvēts par varoni, kurš traģēdijas dienā nakšņojis pie arēnas, kur notika terorakts, un pēc sprādziena devās glābt cietušos - vienu ievainoto jaunieti ietinis T-kreklā, kā arī piedzīvojis, ka viņa rokās nomirst cietusī sieviete.

Vēlāk Kriss Pārkers tika arestēts, jo, pētot terorakta videoierakstus, atklājies, ka viņš palīdzības vietā pastrādājies noziegumus.

Scanpix

30. janvārī Pārkeram tiks nolasīts tiesas spriedums, bet līdz tam laikam viņš paliks apcietinājumā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:07

Jaunākās diskusijas