Palīdzi! Krimuldas baznīcas draudze cer atjaunot Ceļinieku namiņu

Portāls nra.lv 4.janvāris 2018, 17:40
 
Krimuldas Baznīca/Facebook
Krimuldas baznīcas draudze aicina palīdzēt atjaunot tās īpašo Ceļinieku namiņu, kas ir vienīgā šāda veida vieta Latvija.

"Jūs visi zināt, ka Krimuldas baznīcas durvis ir vienmēr atvērtas gan dienā, gan naktī. Cilvēki bieži uz Krimuldas baznīcu brauc tieši naktī, lai vienatnē Dievu lūgtu. Latvijā nav citas baznīcas, kas dienu un nakti gaida cilvēkus. Ar to mūsu draudze ir unikāla, un tādēļ pie mums bieži brauc no tālienes.

Otra lieta, kas Krimuldas baznīcai ir īpaša, ir Ceļinieku namiņš, kurš arī ir dienu un nakti atvērts, kur cilvēki var apstāties, lai atpūstos, iedzertu tēju vai kafiju un pabūtu mierā. Latvijā nav otras tādas kafejnīcas, kas atvērta dienu un nakti, kur cilvēki var paši sev pagatavot tēju vai kafiju un justies kā savās mājās. Diemžēl, šis namiņš līdz šim nebija izmantojams ziemā un jau laika zobs to bija krietni pabojājis. Tādēļ, šajā gadā mēs uzrakstījām projektu, lai piesaistītu ES finansējumu Ceļinieku namiņa un apkārtējās teritorijas labiekārtošanai. Šis projekts tika akceptēts.

Projekta ietvaros Ceļinieku namiņam tiks ielikti jauni logi un durvis, ievilta jauna elektroinstalācija, iekārtota apkure, veikts remonts, uzlabota fasāde, izbruģēti celiņi utt. Šis namiņš kļūs mājīgs, silts un pievilcīgs. To varēs izmantot arī ziemā. Papildus tam projekta ietvaros tiks iegādātas mēbelītes svētdienskolas bērniem, aprīkojums kinozālei un kafijas automāts. 90% no projekta izmaksām tiks segti no ES naudas, bet 10% ir draudzes līdzfinansējums. Projekta īstenošanai būs arī papildus izmaksas, kas jāsedz no draudzes līdzekļiem. Piemēram - arhitekta darbs utt. Kopā draudzei nepieciešams savākt apmēram 3500 eur.

Lūdzam savu iespēju robežās atbalstīt Ceļinieku namiņa projektu ar mērķziedojumu! Krimuldas baznīcai ir sabiedriskā labuma organizācijas statuss, tādēļ ziedotāji attiecīgi var iegūt nodokļu atvieglojumus.

Mērķziedojumu var pārskaitīt uz draudzes kontu vai iemaksāt draudzes kancelejā skaidrā naudā, pretī saņemot kvīti. Maksājuma uzdevumā lūdzam norādīt, ka tas ir “Mērķziedojums Ceļinieku namiņa projektam”," vēsta ieraksts "facebook".

Draudzes rekvizīti:
"Krimuldas evanģēliski luteriskā draudze"
Krimuldas pagasts, LV-2144
Reģ. Nr.90000448211
SEB BANKA
konts: LV44 UNLA 0027 8007 0082 4
kods: UNLALV2X

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 23:56

Jaunākās diskusijas