Kakao var kaitēt veselībai; kad to nedrīkst dzert

tautaruna.lv 17.aprīlis 2021, 15:14
 
PantherMedia/Scanpix/LETA
Kakao dzēriens, kas mazina izsalkuma sajūtu, tas veicina laimes hormona veidošanos. Kakao uz ūdens dzer tie cilvēki, kuri vēlas zaudēt svaru. Bet, ja ir veselības problēmas, tad karstajam dzērienam var būt negatīva ietekme. Eksperti atklāj, kam nevajadzētu dzert kakao, raksta "rsute.ru".

Ja kakao dzer ar mēru, tas pozitīvi ietekmēs jūsu pašsajūtu. Ja jūs to dzerat agri no rīta, tas dos jums enerģiju, jūsu garastāvoklis uzlabosies. Dzēriens vakarā palīdzēs labāk gulēt.

Bet, tā kā tas ietekmē nervu sistēmu un satur daudz mikroelementu, ne visi cilvēki to var dzert. Šis dzēriens nav ieteicams bērniem līdz trīs gadu vecumam. Un tas nav viss.

Pārmērīgs kakao patēriņš var būt kaitīgs pat tad, ja persona, kas to dzer, ir pilnīgi vesela. Dienā var izdzert ne vairāk kā divas tases kakao, kas pagatavots ar pienu. Ja dzērienu vienkārši aplej ar verdošu ūdeni, tad tas negatīvi ietekmēs kuņģa un zarnu trakta darbību, tas pat var izraisīt alerģisku reakciju. Dzerot kakao vairāk par minēto normu, cilvēks var kļūt viegli aizkaitināms, viņu vajās trauksmes sajūta.

Ir nosauktas slimības, saskaroties ar kurām, nav ieteicams dzert kakao:

  • podagra;
  • aptaukošanās;
  • diabēts;
  • pankreatīts;
  • gastrīts;
  • ateroskleroze.

Tie cilvēki, kuri sūdzas par sirds un nieru problēmām, arī nedrīkst aizrauties ar šo dzērienu. Dzerot kakao lielās porcijās un bieži, var ievērojami saasināties kuņģa problēmas. Ļoti iespējams, ka tas provocēs caureju vai izraisīs aizcietējumus. Un piena klātbūtne dzērienā var izraisīt palielinātu gāzu veidošanos, kas rezultēsies ar sāpēm vēderā. Galvenais ir vienmēr atcerēties, ka šis dzēriens stimulē kuņģa sulas veidošanos, un šis faktors var negatīvi ietekmēt jūsu pašsajūtu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:38

Jaunākās diskusijas