Covid-19: Reiniks brīdina par ceļojumiem uz ārzemēm

tautaruna.lv 17.aprīlis 2021, 9:11
 
Dāvis Ūlands/F64
Mūziķis Lauris Reiniks mikroblogošanas vietnē Twitter pastāstījis par savu pieredzi, mēģinot ieplānot vasaras ceļojumu. Viņš aicina līdzcilvēkus uzmanīgi sekot līdzi informācijai par Covid-19 izplatību.
Kā raksta Reiniks, zemo cenu iedrošināts, domājis par ceļojumu uz Turciju, taču savas domas nācies mainīt.

"Šobrīd par ĻOTI labām cenām LV tūroperatori tirgo ceļojumus uz Turcijas kūrortiem. Gandrīz jau paņēmu uz vasaru. Bet tas izrādās tāpēc, ka TR ir ļoti dramatiska Covid situācija šobrīd. 54TK gadījumu dienā. Vissliktākā kopš pandēmijas sākuma. Jāseko līdzi," raksta mūziķis.

Jāpiebilst, ka augošais Covid-19 inficēšanās gadījumu skaits Turcijā ir licis valdībai pastiprināt ierobežojumus, kas marta sākumā tika mīkstināti.

Liela daļa Turcijas, ieskaitot galvaspilsētu Ankaru un lielāko pilsētu Stambulu, ir kļuvusi par augsta riska infekcijas zonu.

Valdība ir paziņojusi par komandantstundas atjaunošanu nedēļas nogalēs augsta riska pilsētās.

Musulmaņu svētā mēneša ramadana laikā ir spēkā pilnīga mājsēde nedēļas nogalēs. Restorāni būs atvērti tikai ēdiena līdznešanai un piegādēm uz mājām.

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans pauda cerību, ka ierobežojumi ramadana laikā palīdzēs Turcijai samazināt jauno Covid-19 gadījumu skaitu, lai maijā varētu sākties tūrisma sezona.

Turcija savā vakcinācijas kampaņā pret Covid-19, kura sākās janvāra vidū, gandrīz pilnībā izmantojusi Ķīnas uzņēmuma "Sinovac" vakcīnu "CoronaVac". Piektdien Turcija sāka potēt iedzīvotājus ar uzņēmumu "Pfizer" un "BioNTech" izstrādāto vakcīnu.

Iepriekš vēstījām, ka dziedātājs un televīzijas raidījumu vadītājs Lauris Reiniks sociālajā vietnē Instagram dalījies ar video, kurā norāda, ka šobrīd atrodas ārzemēs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:59

Jaunākās diskusijas