Mangaļsalas iedzīvotāji parāda, ar kādām šausmām nākas sadzīvot

tautaruna.lv 17.aprīlis 2021, 18:43
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Mangaļsalas iedzīvotāji fiksē foto un video pierādījumus, kā no ostas teritorijas plūstošo putekļu mākoņu dēļ tiek sagandēta viņu ikdiena un grauta veselība, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Kad ostas teritorijā esošais uzņēmumus veic kravu pārkraušanas darbus, visu apkaimi regulāri klāj putekļveida migla, kas aizvadītājās Lieldienās bijusi īpaši bieza un visas dienas garumā.

"Lieldienu brīvdienas daudziem Mangaļsalas iedzīvotājiem sagādāja nepatīkamus svētkus, jo nevarēja ne atvērt logus, ne iziet savos pagalmos. Gaisā virmoja putekļi, kurus kārtējo reizi sagādāja MT osta, veicot ostas kraušanas darbus. Zvanījām Valsts vides dienestam. Ieradās inspektors, deva MT ostai mutisku rīkojumu pārtraukt kraušanas darbus līdz vakarpusei, kad vējš pierims. Tomēr MT osta kraušanas darbus nepārtrauca, par ko informējām Valsts vides dienestu. Tika sazvanīta arī Ostas policija, kas piefiksēja faktu, tomēr arī tad kraušanas darbi netika pārkrauti. Zvanījām pa glābšanas dienesta telefonu 112, skaidrojām situāciju, ka nav iespējams uzturēties savās dzīvesvietās un nav ko elpot. Pašvaldības policija apsekot ostu nebraukšot, jo netikšot ielaista ostas teritorijā un Valsts vides dienestā visi fakti esot piefiksēti," stāsta vietējā iedzivotāja Gunita.

Par notiekošo vietējie iedzīvotāji jau vairākkārt ziņojuši kontrolējošām institūcijām, tostarp Valsts vides dienestam, valsts un pašvaldības policijai utt., taču bez rezultāta.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvji akcentē, - šis jautājums esot ministrijas padotības iestādes Valsts vides dienesta tiešā kompetencē, līdz ar to atbildes jāvaicā dienestam. Valsts vides dienests sola veikt pastiprinātu kontroli un atzīst, ka kraušanas darbu dēļ ostas apkārtnē tiešām esot izveidojusies problēma ar putekļu nokļūšanu apkārtējā vidē. Ostas uzņēmums par šo pārkāpumu jau vairākkārt administratīvi sodīts, taču sola pārkāpumus novērst.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:08

Jaunākās diskusijas