Mūziķiem no Latgales draud sods par Covid-19 ierobežojumu neievērošanu videoklipā

tautaruna.lv 23.marts 2021, 17:30
 
Ekrānšāviņš no video
Pret Latgales tradīciju kopēju – folkloras kopu “Upīte” – uzsākts administratīvā pārkāpuma process par epidemioloģisko drošības prasību neievērošanu, kas iemūžināta ārkārtējā situācijā uzņemtajā dziesmas ”Dzīdet meitas puļcinie” videoklipā. Folkloras kopas vadītājs Andris Slišāns ir neizpratnē: kamēr kopai draud ar lielu soda naudu, citiem māksliniekiem atļauts filmēties videoklipos un piedalīties televīzijas pasākumos, kur arī novēro Covid-19 prasību neievērošanu, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

ziesmai ”Dzīdet meitas puļcinie” radītais videoklips tapis valstī noteiktās ārkārtējās situācijas laikā.

Ilgstoši gaidījuši ārkārtējās situācijas atcelšanu, tomēr vēlāk sapratuši, ka tai neredz gala, folkloras kopas “Upīte” dalībnieki nolēma, kā pašiem šķita, drošos apstākļos nofilmēt videoklipu. Video nofilmēja ārtelpā, lielā salā. Kā uzsver folkloristu līderis Andris Slišāns, radošās komandas dalībnieki ieradās katrs savā automašīnā, ciešāka sanākšana kopā, lecot dančos, bez mutes un deguna aizsegiem notikusi vien videoklipā redzamajās epizodēs, aizkadrā esot ievērota distance. Pēc videoklipa samontēšanas izvietoja to interneta vidē, kur folkloristi saņēma uzslavas, tika uzaicināti uz tiešsaistes sarunu valsts televīzijas rīta raidījumā .

Vēlāk ar “Upītes” vadītāju sazinājās Valsts policijas Balvu iecirkņa inspektors, kurš informēja, ka likumsargi saņēmuši sūdzību par Covid-19 ierobežojumu iespējamu neievērošanu, folkloras kopas dalībniekiem un pieaicinātajiem māksliniekiem filmējoties videoklipā.

"Sūdzas par to, ka klipā neievērojam Covid-19 ierobežojumus: neievērojām distancēšanos, nevilkām maskas, tāpat kādā brīdī esam sadevušies rokās," pauž Slišāns.

Valsts policijā informēja, ka ierosināts administratīvā pārkāpuma process. Ja likumsargi secinās, ka epidemioloģiskās drošības prasības netika ievērotas, folkloras kopai piemēros juridiskai personai paredzētu sodu, kas var sasniegt pat 5000 eiro.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:30

Jaunākās diskusijas