Ārsts nosauc vecumu, kad ir par vēlu tievēt

tautaruna.lv 26.marts 2021, 18:30
 
pexels.com
Liekais svars veicina daudzu slimību rašanos un saasina slimošanas gaitu, taču svara zaudēšana ar diētu palīdzību esot iespējama līdz noteiktam vecumam. Pēc šī vecuma diētas var izraisīt nopietnas veselības problēmas, portālam "Life" paudis ārsts, gerontologs Jurijs Konevs.

Speciālists atzīmē, ka ar vecumu saistītās izmaiņas cilvēka ķermenī rada ierobežojumus. Ātri svara zaudēšanas paņēmieni ietekmē vielmaiņu un, kamēr, jaunu cilvēku organismiem tā nav problēma, vecāka gadagājuma cilvēkiem diētas var būt ļoti bīstamas.

"Pastāv vienprātība, ka gados vecākiem cilvēkiem ir aizliegts mērķtiecīgi zaudēt svaru. Metabolisma izmaiņas izraisa fizioloģisko parametru izmaiņas, kas nelabvēlīgi ietekmē vecāka gadagājuma cilvēku veselību. Katrs gadījums jāskatās individuāli, bet, ja ņem vidējo vecumu, tad ir jāmēģina zaudēt svaru līdz 60 gadu vecumam," sacījis Konevs.

Ārsts piemetina, ka ir svarīgi ar vecumu pārtikas daudzumu samazināt, jo mazinās enerģijas patēriņš. Tiem, kuri pieraduši daudz ēst, strādās bioloģiskā atmiņa un izstieptais kuņģis visu laiku prasīs ēdienu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:15

Jaunākās diskusijas