Latviešu žurnāliste: Kur prāts atvērt veikalus?

tautaruna.lv 25.februāris 2021, 9:20
 
Vladislavs Proškins/F64
Vācijā dzīvojošā žurnāliste Ieva Alberte neslēpj neizpratni un sašutumu par Latvijas valdības ieceri ļaut strādāt mazajiem veikaliem.

Alberte salīdzina situāciju Latvijā un Vācijā.

"Kur prāts kaut ko atvērt! Mums te ir 60 saslimušie uz 100 000 un neveras vaļā mazie veikali. Skolās bērniem fp2 un vienreizējās maskas. Nesaprotu, kur liks slimnīcas trešo vilni," raksta Alberte.

Komentāros cilvēkiem dažādi viedokļi. Daļa norāda, ka runa ir par cilvēku ienākumumiem un izdzīvošanas jautājumu.

"Ja cilvēkiem ienākumu līmenis nav samazinājies, darba apstākļi ciešami, tad jau viegli tā domāt. Man pazīstamajiem mazo veikalu īpašniekiem citādi draud bada nāve, jo pabalsti vnk atteikti par maznozīmīgiem nodokļu kavējumiem. Viņiem po saslimt, ja pusgadu jau nav ienākumu," teikts kādā komentārā, uz kuru Alberte norāda, ka arī Vācijā mazie veikali un frizētavas "mirst".

"Ir svarīgi saprast, ka vīruss nekur nepazudīs un vakcīna nav un nebūs glābiņš, nauda (valstij) ir tik cik tā ir, mūžīgi izmaksāt pabalstus tā nevarēs, būs gan 3., gan 4., gan 7. vilnis. Ja mēs turpināsim tikai ar ierobežojumiem, tad cik aiz katra "izglābtā" būs citas traģēdijas?" teikts vēl kādā komentārā.

Tikmēr daļa, līdzīgi kā Alberte, pauž neizpratni par valdības ieceri mīkstināt ierobežojumus tirdzniecības jomā.

"Savā ziņā prieks dzirdēt, ka es neesmu jukusi, ka vēl kāds (īpaši no malas raugoties) redz, ka šeit pieņemtie lēmumi ir vērsti vienā virzienā - uz lielāku saslimšanu. Turamies!" teiks kādā komentārā.

Kā ziņots, Ministru kabinets otrdien konceptuāli atbalstīja Ekonomikas ministrijas (EM) priekšlikumu atļaut strādāt tirdzniecības vietām ar platību līdz 300 kvadrātmetriem, bet gala lēmums tiks pieņemts valdības sēdē ceturtdien, 25.februārī. Plānots, ka tirdzniecības vietās ar individuālu ieeju līdz 300 kvadrātmetriem visas preču grupas varētu tirgot no pirmdienas, 1.marta.

Covid-19 izplatības ierobežošanai valstī no 9.novembra līdz 6.aprīlim izsludināta ārkārtējā situācija un noteikta virkne ierobežojumu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:09

Jaunākās diskusijas