Vētra soctīklos: vīrieti no Rīgas nepieņem darbā bērnudārzā

tautaruna.lv 25.februāris 2021, 18:30
 
Kaspars Krafts/F64
Krists no Vecmīlgrāvja pandēmijas laikā nolemj mainīt profesiju, izvēloties ko sirdij, zināšanām un arī prasmēm tuvāku – darbu ar bērniem pirmsskolas vecumā, taču viss, izrādās, nav tik viegli, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Divu meitu tēvam Kristam arī izdodas sazvanīt kādu dzīvesvietas tuvumā esošu bērnudārzu. Saruna ar iestādes vadītāju norit ar entuziasmu un optimismu. Krists gan nevēlas atklāt konkrēto bērnudārzu, taču norāda, ka vadītāja neesot bijusi aizspriedumaina. Kristam izskaidro, ka pedagoga palīga jeb auklītes uzdevumos ietilpst arī sanitārie darbi - grīdas un tualetes tīrīšana, kā arī bērnu dibenu mazgāšana. Tieši par beidzamo uzskaitīto esot radusies liela ažiotāža.

Šā iemesla dēļ direktore atzīst, ka lielai daļai bērnu vecāku varētu rasties iebildumi, tāpēc garantēt darbu nevarot.

"Jā, vecāki diskriminē vīriešus, izvēloties, kas tagad mazgās bērnus. Bet, es domāju, vadītāja pamatoti diskriminē, jo viņa jau arī domā par bērnu vecākiem. Viņa neuztraucas par sevi tik ļoti, kā par vecākiem tieši," saka Krists.

Ja potenciālais bērnudārza darbinieks ir atbilstošs amatam, tad gala vārds - pieņemt vai nepieņemt - ir iestādes vadītājam.

Runājot par rīdzinieku Kristu, kurš arī ievietoja feisbukā savas pārdomas un lūdza sabiedrības viedokli, esot izpelnījies galvenokārt ne tikai atbalstu no līdzcilvēkiem, bet pat arī vairākus darba piedāvājumus no bērnudārziem, kas nebīstās no vīriešu kārtas pārstāvja visnotaļ ar dāmām piesātinātā profesijā.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:30

Jaunākās diskusijas