VIDEO: Latviete Austrijā šokēta par nozagto dāvanu, ko sūtījusi uz Latviju

tautaruna.lv 14.februāris 2021, 16:31
 
f64.lv, Oksana Džadana
Ingrīda Austrijā dzīvo jau 13 gadus, pērnā gada nogalē viņa nolēma iepriecināt savu Latvijā dzīvojošo brāli Ziemassvētkos un dzimšanas dienā, tādēļ pasta sūtījumā ievietoja arī skaidru naudu, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Šī daudzo gadu laikā bija otrā reize, kad Ingrīda brālim svētkos sūtījusi arī skaidru naudu. Ja pirmajā reizē sūtījums pie adresāta nonāca bez problēmām, tad šoreiz ceļš uz Rīgu aizņēmis nepilnu mēnesi.

Pie adresāta sūtījums nogādāts jau bojātā stāvoklī, kā arī tajā vairs nebija no miņas no ievietotās naudas.

"Aploksnē ieliku arī 10 eiro. Lai viņš savā dzimšanas dienā varētu nopirkt to, ko viņš grib, vismaz kūku. Arī viņa meita no Anglijas aploksnē ielika 20 eiro. Kartīti viņš saņēma, bet naudas iekšā nebija. Man tas bija šoks, ka kāds var līst iekšā un ņemt ārā naudiņu. Saprotu, ka tiek meklētas metāla līnijas, kas norāda uz vērtīgu lietu aploksnēs. Nebiju gaidījusi, ka mūsdienās joprojām notiek šādas lietas. Domāju, ka pēdējā šķirošanas posmā to izdarīt ir visvieglāk," pauž Ingrīda.

"Naudas ievietošana pasta sūtījumos ir aizliegta, šis aizliegums ir spēkā visās valstīs, kas ir Pasta savienības dalībvalstis. Kompetentajām tiesību sargājošajām institūcijām jebkurā valstī, kuras robežu šķērso sūtījumi, ir tiesības veikt pārbaudes, arī konfiscēt," pauda Gundega Vārpa, ”Latvijas pasta” pārstāve.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:02

Jaunākās diskusijas