Bijusī darbiniece sūdzas par populārā autoskolā notiekošo

tautaruna.lv 7.februāris 2021, 14:44
 
f64.lv, Vladislavs Proškins
Marinai ar autoskolu ”Fortūna” sadarbība bijusi kopš 2008. gada. Viņa pat kļuvusi par filiāles vadītāju. Pēc bērna piedzimšanas Marina izbeigusi darba attiecības un kļuvusi par pašnodarbināto, lai turpmāk darbotos kā pasniedzēja C kategorijas autovadītāja apliecības kārotājiem, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Ar darbu autoskolā sieviete bijusi apmierināta. Darbā varēja gana pieklājīgi nopelnīt, taču arī darba esot bijis daudz. Nesaskaņas ar autoskolas direktoru sākušās brīdī, kad Marina pārtraukusi darba attiecības un kļuvusi par lektoru kursantiem.

Pasniedzēja demonstrē ierakstus CSDD sistēmā, kurā var redzēt novadītās, taču neapmaksātās nodarbības. Kopsummā Marina šobrīd neesot saņēmusi 730 eiro. Kādu dienu sieviete saņēma zvanu no uzņēmuma vadītāja.

"Pirms jaunā gada pabeidzu darbu ar vienu grupu, aizsūtīju rēķinu 2. janvārī. Viņš (uzņēmuma vadītājs) pieņēma rēķinu, piekrita summai. Tajā laikā vadīju vēl vienu grupu. Mēneša vidū sapratu, ka nauda nav ieskaitīta. Sāku vaicāt, kad varētu to gaidīt. Man piezvanīja Aleksandrs Vorobjovs (uzņēmuma direktors) un prasīja, vai man pašai ir autoskola. Es neesmu ne īpašniece, ne līdzīpašniece nevienai autoskolai. Jā, es kā pasniedzēja sadarbojos ar vairākām autoskolām. Viņš (Vorobjovs) teica, ka man jāslēdz autoskola, vai arī neizmaksās naudu," pauž Marina.

2016. gadā abas puses parakstīja pielikumu darba līgumam, kurā norādīts, ka, beidzoties darba attiecībām, Marina piecus gadus nedrīkst strādāt citā autoskolā un mācību centros.

“Bez Tabu” izdodas sazināties arī ar autoskolas ”Fortūna” direktoru Aleksandru Vorobjovu, kurš telefonsarunā norāda, ka darba attiecības ar Marinu pārtrauktas pērnā gada vidū, ja bijusī darbiniece uzskata, ka nav saņēmusi kādu atlīdzību, viņa varot vērsties tiesā.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:03

Jaunākās diskusijas