VIDEO: vai tiešām internetveikalā pārdod bīstamu preci?

tautaruna.lv 7.februāris 2021, 15:21
 
Dāvis Ūlands/F64
Pandēmijas laikā internetveikali savairojušies kā sēnes rudenī pēc lietus. Līdz ar to arī pircēju interneta vidē kļuvis krietni vien vairāk. Un daļa pamanījusi kādu savā ziņā bīstamu preci, turklāt tā tiek tirgota ar visai apšaubāmu nosaukumu, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Internetā atrodams lērums nažu ar dažnedažādiem asmeņiem un arī to izmantošanas veidiem. Tomēr citu vidū izceļas kāds Latvijas veikala piedāvājums - tērauda nazis medībām, tūrismam un… slepkavībām.

Tieši naža nosaukums internetveikalā “labocenuveikals.lv” arī pievērsis uzmanību, jautājot, vai tiešām šāda aukstā ieroča tirgošana ir pieļaujama.

Valsts policija norāda, ka Latvijā nažus tirgot nav aizliegts. Savukārt, ja pievēršas konkrētā naža nosaukumam, tad likumsargi nevienu par radošumu(?) saukt pie atbildības negrasās. Tiesa gan, informācija zināšanai tomēr esot nodota attiecīgajiem Valsts policijas darbiniekiem.

Pieredzes bagātais reklāmas industrijas eksperts Ēriks Stendzenieks šajā gadījumā neko aizliedzošu vai neētisku nesaskata. Gluži pretēji - mudina tirgotājus būt īpaši radošiem.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:18

Jaunākās diskusijas