Ģederte atklāj, kā kļūt par veiksmīgu uzņēmēju

tautaruna.lv 7.februāris 2021, 19:27
 
Ekrānuzņēmums no Instagram
Uzņēmēja Marika Ģederte atzīst, ja iepriekš viņai būtu bijis kāds metors, kurš labāk palīdzētu izprast dažādas lietas, kas saistās ar uzņēmējdarbību, tad viņa būtu ieekonomējusi ļoti daudz līdzekļus.

Ģederte ar savām pārdomām dalījās sociālajā medija Instagram.

"Ar šodienas acīm raugoties, ja man būtu blakus kāds, kurš man dotu padomus finansēs, kā rīkoties krīžu gadījumos, palīdzētu izstrādāt stratēģiju un izveidot manu izaugsmes programmu, sniegtu padomus, kā noturēt un attīstīt savu komandu, izprast nodokļus un būt radošam un inovatīvam, kā piesaistīt klientus, sniegtu atbalstu nepopulāros lēmumos, es būtu ieekonomējusi ļoti, ļoti daudz naudas un ieguldījusi to lietderīgāk."

Uzņēmēja atzīst, ka visvairāk maksā tieši laiks. Pieļautās kļūdas, kas saistās ar finansēm var radīt bailes un mūs "bremzēt". Svarīgi, ja tev ir blakus kāds, kas var sniegt gudru padomu.

Uzņēmējdarbībā mentoram ir būtiska loma. Viņa atzīst, ka šāds cilvēks spēs sniegt zināšanas un padomus, jo iepriekš pats tam ir izgājis cauri. Tādējādi jaunais uzņēmējs var attīstīt ātrāk savu darbību un labāk orientēties biznesa vidē.

Šāds mentors spēs atbalstīt jauno uzņēmēju, padarot ceļu uz panākumiem ātrāku un veiksmīgāku.

"Cilvēks, kurš palīdz saskatīt uzņēmēja apslēptos talantus un realizēt savu potenciālu. Cilvēks - iedvesmotājs," tā Marika raksturo uzņēmējdarbības metoru.

Viņa atzīst, ka bieži saņem jautājumus vai visi var kļūt par labiem uzņēmējiem. Marikas atbilde ir īsa - ir jāmēģina. Svarīgi ir mēģināt, pat ja tas neizdosies, tu vismaz būsi mēģinājis.

"Manā pieredzē ir bijuši cilvēki ar pamatizglītību, bet ar tādu “krampi” un vēlmi sasniegt, ka nekas viņus neapturēs."

Arī Marika ir kļuvusi par mentoru un palīdz ar atbalstu un padomiem jaunajiem uzņēmējiem.

Marika Ģederte ir uzņēmēja un sabiedrībā pazīstama kā aktīva blondīne, jo bija Latvijas Blondīņu asociācijas vadītāja. Asociācija gan 2012. gadā savu darbību izbeidza. Ģederte ir arī skaistumkonkursa "Mrs. Universe 2008" uzvarētāja.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:12

Jaunākās diskusijas