Vai vakcinēšanās pret Covid-19 atbrīvo no pašizolācijas ierodoties Latvijā?

Baiba Puriņa 2.februāris 2021, 15:14
 
f64.lv, Dmitrijs Suļžics
Ārlietu ministrijas preses sekretārs Jānis Beķeris kanāla Rīga TV24 raidījumā "Uz līnijas" paskaidrojis, vai vakcinēšanas pret Covid-19 citā valstī atbrīvo no pašizolācijas ierodoties Latvijā.

Kāda iedzīvotāja norādīja, ka viņas radinieki, kuri dzīvo Anglijā, ir tur saņēmuši abas vakcīnu pret Covid-19 devas un jautā vai viņiem, ierodoties Latvijā, ir jāievēro pašizolācija.

"Arī uz šiem cilvēkiem attiecas pašizolācija. Latvija nav ieviesusi principu, ka potes esamība atbrīvotu. Protams, tas ir priekšnosacījums, lai varētu iebraukt Latvijā," norāda Beķeris.

Viņš norāda, ka šobrīd ir samērā maz valstu, kur ar poti pret Covid-19 pietiek, lai tur ierodoties cilvēks tiktu atbrīvots no prasības ievērot pašizolāciju. "Nav vēl pilnīgi vienota pieeja," pauž Beķeris un uzsver, ka šobrīd situācija strauji mainās arī attiecībā uz vakcinēšanos un viņš paredz, ka nākotnē ceļošanas kontekstā arvien lielāka nozīme būs tam, ka cilvēks ir vakcinēts.

Iepriekš Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs vērsa uzmanību, ka, ieceļojot Latvijā, ir obligāta prasība uzrādīt 72 stundu laikā veiktu negatīvu Covid-19 testu. "Citas valstis tikai tagad noteikušās šādu prasību, kas pie mums jau ir spēkā kādu laiku. Tāpat gribu atgādināt, ka, ieceļojot Latvijā, obligāta ir prasība, ievērot desmit dienu pašizolāciju. Turklāt Ārlietu ministrija vienmēr ir paudusi aicinājumu valstspiederīgajiem neceļot," sacīja ārlietu ministrs.

Tāpat ministrs norādīja, ka Eiropas Komisija rekomendējusi dalībvalstīm noteikt līdzīgu politiku, kāda Latvijā jau darbojas. Apsverams varētu būt nebūtisku iemeslu ceļošanas ierobežojumi, atzīmēja Rinkēvičs, piebilstot, ka plašāk par to ir pāragri runāt, kamēr eksperti pie šī jautājuma vēl strādā, tomēr, kad priekšlikumi būs sagatavoti, tie tiks valdībā apspriesti.

"Šādi ierobežojumi ir noteikti vairākās valstīs un tas ir apsverams. Tomēr skaidrs ir arī tas, ka ceļošana jau pašlaik ir dramatiski ierobežota un samazinās. Man ir grūti iedomāties, ka kāds cilvēks tiešām ir gatavs sevi un savus tuvos pakļaut riskam, lai dotos kādā tūrisma braucienā, nevis kādu laiku uzturēties Latvijā," sacīja Rinkēvičs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:33

Jaunākās diskusijas