Katrīna Puriņa-Liberte: Es vakcinējos ne tikai sevis dēļ

Anete Ošleja 16.janvāris 2021, 18:00
 
Ekrānuzņēmums no Instagram
Ārste Katrīna Puriņa - Liberte saņēmusi vakcīnu pret Covid-19 un steidza saviem sekotājiem dalīties ar iespaidiem un iemesliem, kāpēc viņa izvēlējās vakcinēties.

"Beidzot arī es izbaudu šo zinātnes sasniegumu," tā savu pārdomu stāstu par vakcināciju iesāk ārste.

Vakcinācijas dienu viņa atzina par svētku dienu. Tādējādi ir spērts viens solis tuvāk visus apkārtējo cilvēku veselības labā.

Katrīna vakcinējās ne tikai sevis dēļ, bet gan kā atzina, tad arī savas ģimenes, draugu, pacientu, kolēģu un visas sabiedrības dēļ.

Viņa atzina, ka viņai ļoti pietrūkts tuvinieku klātbūtne, satikšanās un laika pavadīšana kopā ar viņiem. Katrīna atklāja, ka viņa ļoti grib samīļot savus vecvecākus, svinēt dzimšanas dienu un baudīt kultūras pasākumus.

Ārste uzsvēra, ka viņa vēlas palikt vesela un nesasirgt ar Covid-19 smagā formā, tādējādi, lai varētu turpināt strādāt un palīdzēt pacientiem bez liekām raizēm.

"Es ļoti vēlos, lai mēs atkal visi esam atpakaļ - darbos, skolās, mācībās, ceļojumos, svētkos, teātrī un restorānos," pauž cerību ārste.

Kā vēstīts, tad laika posmā no aprīļa līdz jūnijam prognozētais piegādāto vakcīnu apjoms dubultosies, tiks dubultota arī vakcinācijas kabinetu kapacitāte, nodrošinot, ka nedēļas laikā tiks vakcinēti 100 000 cilvēku.

Savukārt laika posmā no janvāra līdz martam tiks vakcinēts vidēji 50 131 cilvēks nedēļā - atbilstoši pieejamo vakcīnu apjomam katrā mēnesī. Līdz marta beigām, pēc Veselības ministrijas paustā, ražotāji solījuši piegādāt vakcīnas 325 851 cilvēka vakcinācijai. Tāpat ministrijā norāda, ka tās mērķis ir līdz jūlijam vakcinēt vismaz 60% Latvijas iedzīvotāju.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:40

Jaunākās diskusijas