Covid-19: medmāsa Saldū atgriežas profesijā, lai palīdzētu cilvēkiem

Viktorija Gabrjuna 5.janvāris 2021, 17:30
 
Aigars Eglīte/F64
Saldus Medicīnas centra galvenās māsa Daiga Grinšpona, kura pēc desmit gadu pārtraukuma šā gada martā nolēma atgriezties slimnīcā, lai palīdzētu sava novada ļaudīm, savu lēmumu joprojām nenožēlo, tika vēstīts Madaras Līcītes materiālā LTV raidījumā "Panorāma".

Pēc Saldus slimnīcas likvidēšanas viņa 2009. gadā nolēma pamest ķirurģijas māsas darbu, taču šā gada martā, sākoties Covid-19 pirmajam vilnim, nolēma atgriezties stacionārā.

“Jebkurš piedāvājums nāk kā apliecinājums, ka man ir kāds potenciāls, ko es varu izdarīt. Nemēģināt un šaustīt sevi būtu bijis daudz grūtāk,” saka Grinšpona.

Viņa slimnīcā atgriezās Covid-19 laikā. Vai to nenožēlo tagad?

“Nē, nevienu pašu mirkli. Kad vēl teicu jāvārdu, Covid-19 bija kaut kur tālu, tālu un likās, ka tas mūs neskars. Laiks ārkārtīgi interesants, kur cilvēki parāda savu patieso būtību,” saka Grinšpona.

Slimnīca šobrīd neuzņem Covid-19 pacientus, bet nepieciešamības gadījumā sniedz akūtu palīdzību ar Covid-19 saslimušajiem.

Grinšpona novērojusi, ka pandēmija ietekmējusi daudzus cilvēkus: “Dažkārt liekas, tu visu esi darījis. Bet kā ar jebkuru veselo, ir ļaudis, kas redz pilnu trauku, citi pustukšu. Tas ir atkarīgs no katra paša, vai šis “māšukins” tev ir drauds vai palīgs.”

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:34

Jaunākās diskusijas