Pēc amata zaudēšanas Viņķele publicē zīmīgu Twitter ierakstu

tautaruna.lv 5.janvāris 2021, 19:45
 
Dmitrijs Suļžics/F64 Photo Agency
Jau vēstīts, ka šodien ministru prezidents Krišjānis Kariņš izteica neuzticību veselības ministrei Ilzei Viņķelei. Lai arī I. Viņķele sola akceptēt demisiju un atstāt amatu, politiķe dalījusies ar zīmīgu ierakstu mikroblogošanas vietnē Twitter, dienas notikumiem veltot Deivida Bovija dziesmu.

"Par paliekošām vērtībām šeit," īsi raksta I. Viņķele, ierakstam pievienojot britu mūzikas zvaigznes Deivida Bovija dziesmu par "kosmosa dīvainībām" ("Space Oddity").

" Es šo dziesmu truli (pavisam truli) iepazinu vien no #TheSecretLifeOfWalterMitty. Viņam tur sākumā arī visādi gāja un viens tur viņam darīja pāri. Bet beigas - labas, skaistas, cerīgas," I. Viņķeles dziesmas izvēli komentējusi anestezioloģe Kristīne Pitkeviča.

Pie ieraksta sekotāji politiķei arī pateikušies par izdarīto darbu. "Paldies! Jūs bijāt viena no labākajām Veselības ministrēm, it sevišķi, kad amata pienākumu pildīšana trapījās tadā laikā! Ļoti profesionāla, cilvēcīga. Politika ir nežēlīga..."

Dziesmas vārdi apraksta izdomāta tēla, Majora Toma, došanos kosmosā, bet tad viņš zaudē komunikāciju ar centrāli uz zemes un pazūd. Citi mūziķa talanta cienītāji uzskata, ka D. Bovijs bija pazīstams ar narkotiku lietošanu, tādēļ tiek spekulēts, ka dziesma varētu būt kā metafora narkotisko vielu pārdozēšanai.

Demisijas pieprasījums ir premjera Krišjāņa Kariņa mēģinājums faktiski pārvirzīt atbildību un atrast vainīgo pie ne īpaši koordinētās un gludās krīzes vadības, žurnālistiem šodien pauda veselības ministre. Viņa uzsvēra, ka premjeram kā komandas vadītājam ir tiesības pieprasīt ministra demisiju un viņas pienākums ir to akceptēt, tomēr jautājums ir par vērtējumu.

Vaicāta par nākamo potenciālo veselības ministru, I. Viņķele norādīja, ka savas partijas rindās redz kādu potenciālu kandidātu, tomēr atturējās nosaukt konkrētu vārdu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 23:26

Jaunākās diskusijas