Uga Dumpis: Visērtāk jaunus ierobežojumus ir ieviest tieši tuvāko nedēļu laikā

tautaruna.lv 16.decembris 2020, 15:21
 
Nora Krevnera/F64
Infektologs Uga Dumpis mikroblogošanas vietnē Twitter pauž, ka šobrīd joprojām ir pārāk plašas iespējas pulcēties, tāpēc uzskata, ka stingrāki ierobežojumi jāievieš tuvāko nedēļu laikā.
"Skaidrs, ka visērtāk jaunus ierobežojumus ir ieviest tieši tuvāko nedēļu laikā. Joprojām ir pārāk plašas iespējas pulcēties veikalos, sporta zālēs, darbojas nesvarīgi viens pret vienu pakalpojumi," raksta Dumpis.

Viņš norāda, ka tikai zemāka saslimstība pasargās veselības aprūpi un ekonomiku no katastrofas.

Jau vēstīts, ka Valsts prezidents Egils Levits un Ministru prezidents Krišjānis Kariņš trešdien paziņoja, ka publicētie Covid-19 saslimstības dati liecina par vēl stingrāku ierobežojumu nepieciešamību.

Kā vēstīts, pagājušajā diennaktī Latvijā atklāts līdz šim lielākais Covid-19 gadījumu skaits - 1023 sasirgušie, bet 25 Covid-19 pacienti miruši, kas ir atkārtots augstākais rādītājs, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Pēc abu amatpersonu iknedēļas tikšanās Levits žurnālistiem uzsvēra, ka šodien publicētie Covid-19 saslimstības dati pierāda, ka ir absolūti nepieciešams pastiprināt epidemioloģiskās drošības pasākumus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:08

Jaunākās diskusijas