Dermatologs skaidro, vai masku nēsāšana rada sejas ādas iekaisumus

Baiba Puriņa 10.decembris 2020, 12:45
 
Dmitrijs Suļžics/F64
Lielākajai daļai cilvēku ādas problēmām masku dēļ nevajadzētu rasties, žurnālista Dāvida Freidenfelda sižetā Latvijas Televīzijas ziņu raidījumā "Panorāma" skaidro dermatologs Raimonds Karls.

Dermatologs norāda, ka patiesībā sejas maskas neveicina ādas problēmas to nēsātājiem.

Tiek gan norādīts, ka mitra vide zem maskas var veicināt tauku dziedzeru darbību, it īpaši gados jauniem cilvēkiem. Tāpat problēmas var rasties kosmētikas dēļ.

"Tas ir tik tiešām tas mitrums, kas krājas un, kurš darbojas nedaudz kairinoši sejas ādai. Ļoti aukstā laikā, protams, arī izejot no mājas, noslaukām šo lieko mitrumu un aukstā laikā ir ieteicams ādai lietot arī mazliet taukainākus līdzekļus, lai āda nepaliek sausa," skaidro ārsts.

Ja āda tomēr iekaist, esot jāpievērš uzmanība, no kā ir izgatavota maska. Ar ādas problēmām biežāk iespējams saskarties, ja izmanto auduma maskas. Nereti alerģiska reakcija rodas, ja maskai izmantotas krāsvielas.

Ārsts uzsver, ka sejas maskas lietošana arī nemaina ierastos sejas kopšanas rituālus.

Jau vēstīts, ka Covid-19 pandēmijas izplatības iegrožošanai, pieņemti virkne ierobežojumu, tostarp, noteikts, ka maskas obligāti jālieto arī iekštelpās ārpus mājām, ja telpā ir vairāki cilvēki.

Latvijā no 6. novembra ir izsludināta ārkārtējā situācija.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:54

Jaunākās diskusijas