Krištopānei nākas atcelt visas dzīvokļu rezervācijas, jo īrnieki neievēro noteiktos ierobežojumus

Anete Ošleja 10.decembris 2020, 13:45
 
Ekrānuzņēmums no Instagram
Uzņēmēja Viļa Krištopāna meita Nikola Krištopāne sociālajā medijā Twitter dalījās ar pārdomām par cilvēku neatbildīgo rīcību Covid-19 ierobežojumu laikā.

Nikola nodarbojas ar dažādu apartamentu īslaicīgu izīrēšanu Rīgā. Kā viņa atklāj, tad brīžos, kad potenciālajiem īrniekiem jautā, vai viņi var pierādīt to, ka atpūtu baudīs vienas mājsaimniecības cilvēki, rezervācijas tiek atceltas.

Pēc viņas ieraksta Twitter vairāki Latvijā zināmi cilvēki steidzās komentēt šo situāciju.

Aktrise Dārta Daneviča atzina, ka viņas pieeja īrniekiem ir ļoti atbildīga un laba. Tomēr viņai radās jautājums, kā cilvēki, kuri nav precējušies vai deklarēti vienā dzīvesvietā, var pierādīt to, ka ir viena mājsaimniecība?

Atbildot uz aktrises jautājumu, Nikola dalījās ar detaļām, kuras iepriekš nebija pieminējusi. Kādu rezervāciju centās veikt kompānija, kura sastāvēja no četriem puišiem un divām meitenēm. Līdz ar to var noprast, ka jaunieši visticamākais nedzīvo vienā mājsaimniecībā un meklē tikai izklaides iespējas.

Pēc šada plašāka skaidrojuma par īrniekiem, Twitter lietotāji nāca klajā ar dažādām asprātīgām idejām, kā šī kompānija varētu tikt saistīta ar vienu mājsaimniecību. Viena Twitter lietotāja minēja, ka varbūt viņi visi dzīvo vienā komunālajā dzīvoklī, tāpēc ir viena mājsaimniecība. Kāds cits atzina, ka šis izklausās pēc zviedru ģimenes modeļa.

Savukārt tehnoloģiju entuziasts Kristaps Skutelis pasmējas, ka jaunieši vēlējās budīt nelegālu romantiku.

Kā novērojusi Nikola Krištopāne, tad visbiežāk šādas neatļautas ballītes vēlas rīkot tieši krievu tautības jaunieši. Viņa atzina, ka latvieši šādā ziņā ir daudz rāmāki.

Kā zināms, tad ārkārtas situācijas laikā ir aizliegti privāti pasākumi un privāta pulcēšanās, izņemot pasākumus vienas mājsaimniecības ietvaros. Izņēmuma situācija pieļaujama tikai tad, ja nepieciešams nodrošināt personas aprūpi vai ja persona mājsaimniecībā dzīvo viena, bet ne vairāk kā divu mājsaimniecību ietvaros. Ārkārtējā situācija Latvijā ir izsludināta līdz 11. janvārim.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:53

Jaunākās diskusijas