VIDEO: Salaspilī vīrietis darbā iekļūst negadījumā; sekas traģiskas

tautaruna.lv 10.decembris 2020, 18:32
 
Ekrānšāviņš no video/Degpunktā
Ar traģēdiju trešdien, 9.novembrī, noslēgušās kāda vīrieša darba apmācības smilšu iegūšanas karjerā Salaspils novadā – viņš gājis bojā, vēsta raidījums “Degpunktā”.
Salaspils novada pievārtē, netālu no Getliņu poligona, meža masīvā atrodas karjers, kur notiek smilšu iegūšanas darbi. Trešdien, neilgi pēc vienpadsmitiem dienā, šeit traģiskajos apstākļos izdzisa kāda 45 gadus veca vīrieša dzīvība.

Bojāgājušais, nestrādāja smilšu ieguves uzņēmumā, bet pretendēja uz darba vietu. Viņš ieradās objektā, lai iepazītos ar darba pienākumiem.

Vīrietim kopā ar citiem strādniekiem bija jāuzkāpj uz peldošas konstrukcijas, proti, kravas pontoniem, kas paredzēti zemes smelšanai. Viņam bija iedota glābšanas veste. Kāpjot uz pontoniem, kungs zaudēja līdzsvaru un rezultātā iekrita aukstajā ūdenī.

Smilšu ieguves uzņēmuma “City Sand” valdes priekšsēdētājs Ivars Kalvišķis norāda, ka ūdenī iekritušais vīrietis sākumā it kā pieķērās ar rokām pie reliņiem, taču nevarēja noturēties uz reliņiem. Tad viņš esot zaudējis līdzsvaru un iekritis ūdenī, kura temperatūra bijusi ap nulli grādiem. “Ārā temperatūra ap mīnus četri, mīnus pieci bija. Mūsu darbinieks jau mēģināja vilkt viņu augšā, bet viņš esot teicis, ka nevarēja noturēties,” sacīja Kalvišķis, skaidrojot, ka cilvēks nevarējis pievilkties, jo vīrietis bija masīvas miesasuzbūves.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs skaidro, ka “City Sand” darbinieks izvilcis ārā no ūdens vīrieti, kurš tajā pavadījis apmēram desmit līdz piecpadsmit minūtes. Taču viņš jau bija bez samaņas. Pieredzējušais uzņēmuma darbinieks cietušajam veica sirds masāžu, bet līdzēt vairs nebija iespējams. Arī mediķi nespēja glābt vīrieša dzīvību.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:08

Jaunākās diskusijas