Covid-19 vakcīnas izstrādātājs atklāj, vai cilvēki atgriezīsies pie "normālas dzīves"

Viktorija Gabrjuna 16.novembris 2020, 14:30
 
imago images/Scanpix/LETA
Vācijas kompānijas "BioNTech" izpilddirektors profesors Ugurs Sahins atklājis, vai, viņaprāt, pēc vakcīns laišanas pasaulē cilvēki spēs atgriezties normālā dzīvē, raksta BBC.
Pēc viņa teiktā, lai gan jaunās vakcīnas ietekme būs jūtama jau nākamā gada vasarā, "normāla dzīve" varētu atsākties tikai nākamā gada ziemā.

Profesors cer, ka vakcīna uz pusi samazinās straujo jaunā koronavīrusa attīstību.

ASV farmācijas uzņēmuma "Pfizer" un Vācijas kompānijas "BioNTech" radītā eksperimentālā Covid-19 vakcīna dod cerību, ka Covid-19 pandēmija tuvojas beigām, tomēr ir vēl daudz neskaidrību, piemēram, nav skaidrs, vai jaunā vakcīna ir efektīva gan jaunākiem, gan vecākiem cilvēkiem. Tāpat nav skaidrs, cik ilgu laiku saglabājas imunitāte.

Lai gan tā trešajā izmēģinājumu fāzē uzrādījusi 90% efektivitāti pret inficēšanos ar Covid-19, pētījums vēl turpināsies turpmākās nedēļas, lai rastu atbildes uz šiem jautājumiem.

Jāpiebilst, ka šī vakcīna izmēģināta uz 43 500 cilvēku sešās valstīs - ASV, Vācijā, Brazīlijā, Argentīnā, Dienvidāfrikā un Turcijā.

Nopietnas blakusparādības, pēc Sahina teiktā, nav atklātas, vien nelielas sāpes injekcijas vietā, kas jūtamas dažas dienas, un dažiem - mērens drudzis.

"Pfizer" un "BioNTech" vakcīna ir viena no 11 Covid-19 vakcīnām pasaulē, kas pašlaik atrodas testa pēdējos posmos.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:01

Jaunākās diskusijas