Cilvēki neizpratnē: kāpēc ierobežojumu laikā strādā "outlet" ciemats Piņķos?

tautaruna.lv 16.novembris 2020, 12:46
 
Kaspars Krafts/F64
Saistībā ar jaunajiem ierobežojumiem, saskaņā ar kuriem brīvdienās un svētku dienās līdz pat ārkārtējās situācijas beigām tirdzniecības centri Latvijā darbosies ierobežotā režīmā, bet lielie būvniecības preču, saimniecības preču un mēbeļu veikali būs slēgti, cilvēki pauž neizpratni - kādēļ ārkārtējās situācijas laikā brīvdienās apmeklētājiem atvērts “outlet” ciemats “Via Jurmala Outlet Village”, raksta "skaties.lv".

“Vai tad “Jurmala Outlet” drīkst strādāt brīvdienās? Tikko braucām garām, pilns ar mašīnām,” tā raksta kāda lasītāja.

Kā skaidro “Via Jurmala Outlet Village” mārketinga vadītāja Anna Žigalova, “outlet” ciemats strādā arī brīvdienās, jo tas “pēc definīcijas nav tirdzniecības centrs”, uz kuriem attiecas jaunie ierobežojumi.

“Mēs esam mazumtirdzniecības un pakalpojumu komplekss…Mums katram veikalam ir sava ieeja un izeja, un atsevišķa ventilācijas sistēma. Nav neviena kritērija, kas liktu domāt, ka mums arī nevajadzētu strādāt brīvdienās un svētku dienās,” skaidro Žigalova.

“Mums ir svaigs gaiss, mums ir klajas debesis, teritorijā nav vairāk par 100 cilvēkiem. Mums ir “pilsēta - pilsētā”, tas nozīmē, ka ir klajas debesis. Tā kā arī Rīgā nav ierobežots cilvēku skaits, kas var būt ielās, mums arī nav ierobežots,” turpina Žigalova.

Vienlaikus Žigalova norāda, ka “outlet” ciematā apmeklētājiem jāievēro drošības pasākumi un jāvalkā sejas aizsargmaskas, telpās pieejami arī dezinfekcijas līdzekļi, savukārt ēdināšanas vietas klientiem piedāvā tikai piegādi vai līdzņemšanu.

Iepriekš jau ziņots, ka ārkārtējās situācijas laikā no 9.novembra līdz 6.decembrim brīvdienās un svētku dienās tirdzniecības centros strādās tikai pārtikas veikali, aptiekas, veterinārās aptiekas un dzīvnieku barības veikali. Tāpat tirdzniecības centros darbosies grāmatnīcas, preses tirdzniecības vietas, optikas veikali, higiēnas preču veikali, kā arī telekomunikāciju preču pakalpojumu vietas.

Saskaņā ar piektdienas vakarā valdības ārkārtas sēdē papildus pieņemto lēmumu, brīvdienās un svētku dienās nedrīkstēs darboties arī tādi veikali kā “Jysk”, “Cenu klubs” un citi, kas atrodas tirdzniecības centros. Savukārt higiēnas preču veikalu, piemēram, “Drogas”, darbība būs atļauta gan tirdzniecības centros, gan ārpus tiem.

Ārkārtējās situācijas laikā tādi veikali kā “Depo”,”K-Senukai”, “Kurši”, “Ikea” un citi, kuru kopējā tirdzniecības platība ir virs 10 000 kvadrātmetru, brīvdienās un svētku dienās strādāt nedrīkst. Savukārt, ja veikalu platība ir zem 10 000 kvadrātmetru, to darbība ir atļauta.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:08

Jaunākās diskusijas