Žurnāliste Arta Lāce divus gadus pēc cīņas ar asins vēzi: Nav vairs tā nelabuma pakrūtē

tautaruna.lv 16.novembris 2020, 18:04
 
Attēlam ir ilustratīva nozīme / pexels.com
LNT žurnāliste Arta Lāce, kura vairākus gadus cīnījās ar vissmagāko leikēmijas formu un 2018. gadā pārcieta cilmes šūnu transplantāciju, sociālajā vietnē Facebook publicējusi ierakstu, kurā dalās ar pārdomām par operācijas laiku.

Arta publicējusi attēlu, kurā redzama pēc 2018. gada transplantācijas operācijas slimnīcas gultā.

"Skat, kāds sabozies zvirbulis! Mati izkrituši. Ķīmija noēda tā, ka lāgā neaug joprojām, tik tādas šķidras pūkas, kuras apcērpu, jo tāpat normālu matu nav. Nu, tie ir sīkumi. Varbūt reiz kļūšu tik drosmīga, ka mierīgi staigāšu ar savu baso galvu. Kakls un mute jēla un satūkusi - parunāt nevarēju, bija jāraksta blociņā, tolaik arī baroja intravenozi, nevarēju neko norīt. Atceros, ka mocījos ar smakšanas lēkmēm, tāpēc degunā skābekļa "ūsas". Bez statīva ar perfuzoriem - nekur, "karājos" vados 24/7. Ar laiku tā pieradu, ka "ķēros" pie statīva arī mājās, kad nekādu sistēmu vairs nebija," atceras žurnāliste.

Pēc izveseļošanās Arta ir pateicīga, ka tagad, skatoties šo bildi, var pasmaidīt un pat pasmieties: "Nav vairs nav tā nelabuma pakrūtē un kamola kaklā, kas vēl ilgi bija, atceroties pārdzīvoto."

Žurnāliste Arta Lāce pirms vairākiem gadiem saskārās ar diagnozi - akūta leikēmija un savā “Facebook” lapā publicēja atklātu dienasgrāmatu par slimības gaitu. Kā Lāce atklāja žurnālam "Santa", viņa par slimību uzzināja grūtniecības laikā.

Kā 2019. gadā vēstīja LNT radījums "Top 10", grūtajā fiziskajā cīņā par savu veselību, Artai jācīnās bija ne tikai ar slimības komplikācijām, bet arī ar komplicēto medicīnas sistēmu un realitāti Latvijā, kurā atgriezties pēc sarežģītas un veiksmīgas šūnu transplantācijas Lietuvā, bija kā šokējoša piezemēšanās.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:52

Jaunākās diskusijas