Viņķele slavē Dumpi, taču saņem kritiku

tautaruna.lv 14.oktobris 2020, 12:11
 
Oksana Džadana/F64
Veselības ministre Ilze Viņķele mikroblogošanas vietnē Twitter paudusi atzinīgus vārdus ārstam infektologam Ugam Dumpim, taču Twitter lietotāji komentāros neslēpa kritiku par pieņemtajiem ierobežojumiem attiecībā uz sporta nodarbību aizliegšanu.

Viņķele raksta, ka Latvijai ir paveicies ar infektologu Dumpi.

"Latvijai ir paveicies, ka galvenais infektologs ir Uga Dumpis. Punkts. P.S.Un tā viņa smalkā humora izjūta!" raksta Viņķele.

Tikmēr Twitter lietotāji, tā teikt, izmantoja iespēju izteikt kritiku par valdības jaunajiem noteiktajiem ierobežojumiem attiecībā uz sporta nodarbību aizliegšanu.

"Vai esat kādreiz vispār apmeklējusi fitnesa kluba grupu nodarbības? Vai vismaz ir saprašana, kā un kas notiek grupu nodarbībās? Līdz šim jau tika samazināts pieļaujamais dalībnieku skaits, lai tiktu ievēroti 2 m, kas tiek arī ievērots. Kāpēc?! Nodzerties var sportot nē," teikts kādā komentārā.

Twitter liettāji notiekošo sauc par "pilnīgu klaunādi".

"Ar jūsu haotiskajiem lēmumiem mums gan nav paveicies!" teikts vēl kādā komentārā.

Kā vēstīts, turpinoties saslimstības ar Covid-19 pieaugumam, valdība otrdien lēma noteikt lielākus pulcēšanās ierobežojumus, uzdot valkāt sejas maskas tirdzniecības vietās, stacijās un citviet, kā arī aizliegt uz laiku iekštelpās rīkot kolektīvos sporta treniņus.

Veselības ministrijā (VM) skaidroja, ka Covid-19 izplatība ir saistīta ar to, ka sabiedrībā neievēro noteiktos piesardzības pasākumus. Īpaši tas notiekot neorganizētos pasākumos, kur nav atbildīgā, kas rūpētos par piesardzības pasākumu plānošanu un ieviešanu.

Līdz ar to tiek noteikts, ka privātos pasākumos drīkst pulcēties ne vairāk kā 30 cilvēku. Minētais skaits tiek pielīdzināts iepriekš noteiktajām cilvēku grupām, kas drīkstēja pulcēties, neievērojot distancēšanos, sporta treniņos, bērnu nometnēs un tamlīdzīgi. Tāpat tiek noteikts, ka privātos pasākumos ārtelpās nedrīkst pulcēties vairāk nekā 300 cilvēku.

Vienlaikus Covid-19 izplatība ir saistīta arī ar sporta kolektīvu darbību, tāpēc uz mēnesi tiks aizliegtas kolektīvas sporta nodarbības jeb treniņi iekštelpās.

Grozījumi paredz, ka kolektīvi amatieru sporta pasākumi varēs notikt tikai ārā, neizmantojot ģērbtuves, bet iekštelpās notiks tikai individuālas sporta nodarbības.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:08

Jaunākās diskusijas